Elazığlı hemşire Hatice Merve Akgün, 10 yıllık kariyerini bırakarak konservatuvara başladı

Elazığ'da 10 yıl hemşirelik yapan Hatice Merve Akgün, müzik hayalini gerçekleştirmek için mesleğini bırakarak Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na başladı.

Yayın Tarihi: 10.06.2026 10:22
Güncelleme Tarihi: 10.06.2026 10:26

Elazığlı hemşire Hatice Merve Akgün, 10 yıllık kariyerini bırakarak konservatuvara başladı

Elazığlı hemşire Hatice Merve Akgün, 10 yıllık kariyerini bırakarak konservatuvara başladı

Hatice Merve Akgün, Elazığ’da yıllarca hastalara şifa dağıttıktan sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek için mesleğini bıraktı. 10 yıllık hemşirelik kariyerinin ardından şimdi Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans 1 öğrencisi olarak müzik eğitimi alıyor.

Mesleki geçmiş ve müzik bağlantısı

Akgün, 2004 yılında TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk Korosunu dereceyle kazanmış, ancak ailevi nedenlerle 2007 yılında süreci yarım bırakmış ve memleketi Elazığ'a dönmüştü. 2013'te Metin Koloğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesini bitiren Akgün, 2014'te sınavların ardından Fırat Üniversitesi Hastanesinde çocuk cerrahi bölümünde hemşire olarak göreve başladı.

2014-2024 yılları arasında aktif olarak hemşirelik yapan Akgün, içinde kalan müzik ukdesini gerçekleştirmek üzere mesleğini bırakma kararı aldı. Aile hayatı içinde, 5 yaşında bir çocuk annesi olan Akgün, mesleğini severek yaptığını fakat artık müziğe geri dönme zamanının geldiğini belirtiyor.

Konservatuvar eğitimi ve geleceğe yönelik planlar

Geçtiğimiz yıl konservatuvar sınavlarına hazırlanmaya başlayan Akgün, şu an Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Lisans 1 öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor. 10 yaşından itibaren bağlama çaldığını ve kulağında duyduğu notaları enstrümana aktardığını söyleyen Akgün, daha önce kara düzen çaldığını ve şimdi enstrüman olarak udu tercih ettiğini, Türk Sanat Müziği formunda eserler icra ettiklerini aktarıyor.

Akgün, eğitimi tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmayı ve akademik alanda ilerlemeyi hedefliyor. Öğrencileriyle birlikte hayallerini gerçekleştirmek istediğini belirterek, "İnsan asla içinde kalan hayallerini ve umutlarını ertelememeli" dedi.

Hatice Merve Akgün için hemşirelik ve müzik, yaşamında bir arada bulunan iki önemli alan; şimdi öğrencilik sıralarına dönen Akgün, her yaşta hayallerin ertelenmemesi gerektiğini vurguluyor.

Hayallerinden vazgeçmedi, beyaz önlüğünü çıkartıp tekrar okula başladı

Hayallerinden vazgeçmedi, beyaz önlüğünü çıkartıp tekrar okula başladı

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.