Elazığ T Tipi cezaevi yangını kontrol altına alındı
Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangında duman kısa sürede koğuşları sardı. Olayda 19 mahkum ve 5 infaz koruma memuru dumandan etkilendi. İhbar üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi; etkilenenlere olay yerinde ilk müdahale yapıldı ve ardından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldılar.
olayın gelişimi:
Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü ve bina kontrol altına alındı. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenenleri tedavi altına aldı ve gerekli tıbbi müdahaleler olay yerinde gerçekleştirildi.
vali hatipoğlu'nun açıklaması:
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Elazığ T Tipi Cezaevi’nde akşam saatlerinde bir koğuşumuzda meydana gelen yangın hemen kontrol altına alınmış olup, dumandan etkilenen mahkumlarımız ve infaz koruma memurlarımıza anında tıbbi müdahalede bulunulmuştur. Hastaneye sevk edilen ve dumandan etkilenen tüm mahkumlarımız tedavileri sonrası hastaneden taburcu edilmiş ve cezaevine tekrar dönmüşlerdir. Yangından etkilenen tüm mahkumlarımız ve infaz koruma görevlilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum"
Yetkililer, tedavi edilenlerin taburcu edilerek cezaevine döndüğünü belirtti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
DUMANDAN ETKİLENENLER, OLAY YERİNDE YAPILAN İLK MÜDAHALENİN ARDINDAN AMBULANSLARLA KENTTEKİ ÇEŞİTLİ HASTANELERE KALDIRILARAK TEDAVİ ALTINDA ALINDI.