Elazığ'da yoğun kar yağışı: Motosiklet, mobilet ve motorlu kuryelere 2 günlük trafikten çıkış yasağı
Valilik açıklaması
Elazığ Valiliği, kentte gece boyu ve yarın akşama kadar süreceği değerlendirilen yoğun kar yağışı nedeniyle ek tedbirler alındığını bildirdi. Alınan karar kapsamında motosiklet, motorlu bisiklet (mobilet) ve motorlu kurye faaliyetlerinin güvenlik riski oluşturabileceği belirtilerek faaliyetlerine sınırlama getirildi.
Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İlimizde kar yağışının gece boyu ve yarın akşama kadar süreceği değerlendirildiğinden, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla ilave tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; İl genelinde motosiklet, motorlu bisiklet (mobilet) ve motorlu kurye faaliyetlerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmiş olup, 22 Ocak 2026 Perşembe ve 23 Ocak 2026 Cuma günü 2 (iki) gün süreyle trafiğe çıkışları yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymaları ve yetkili mercilerin yapacağı duyuruları takip etmeleri önemle rica olunur".
Kararın amacı olarak trafik güvenliğinin korunması ve can ile mal kayıplarının önlenmesi vurgulanıyor. Valiliğin çağrısı, ilgili kişilerin ve işletmelerin alınan tedbirlere uyması ve resmi duyuruları takip etmesi yönünde.
ELAZIĞ’DA MOTOSİKLET VE MOTOKURYE KULLANIMI YASAKLANDI