Elazığ'da meyve ağaçlarında bereket dönemi

Elazığ’da geçen yılki 'yüzyılın don olayı' sonrası bu yıl mevsim normallerindeki yağışlarla meyve bahçelerinde yüksek verim ve rekolte bekleniyor.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 11:08
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 11:12

Elazığ'da meyve ağaçlarında bereket dönemi

Elazığ'da meyve ağaçlarında bereket dönemi

Mevsim normalleri bahçelerde olumlu etkiledi

Elazığ'da geçen yıl tüm Türkiye'yi etkileyen 'yüzyılın don olayı', meyve ağaçlarında ağır hasara ve bahçelerde ürün kaybına yol açmıştı. Bu yıl ise kış ve bahar aylarında gerçekleşen yağışlar ile hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi, üreticilerde umut yarattı.

Yüksek verim ve rekolte beklentisi, boş kalan dalların bu sezon meyveyle dolmasıyla güçleniyor. Bölgedeki elma, kayısı, kiraz, vişne, ceviz, dut, badem ve çilek gibi ürünlerde artış öngörülüyor.

Üreticiler, dengeli hava koşullarının geçen yılın izlerini silmesini umuyor. Bahçelerde gözlemlenen canlanma, verim ve kalite açısından olumlu sinyaller veriyor.

Yurtbaşı beldesi'nde babasıyla birlikte bahçe işlerine bakan Miraç Akyol, 'Malumunuz geçen sene büyük bir don olayı yaşandı. O yüzden fazla bir sebze ve meyve olmadı. Bu sene Allah’a şükürler olsun ki sebzelerimiz, meyvelerimiz yetişti. Güzel ve bereketli bir sezon. İnşallah bir sıkıntı çıkmazsa bu dönemin güzel geçeceğini düşünüyoruz' dedi.

Elazığ'da yüzyılın don olayından sonra meyve ağaçlarında bereket dönemi

Elazığ'da yüzyılın don olayından sonra meyve ağaçlarında bereket dönemi

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.