Elazığ'da Kurban Bayramı Öncesi Yeni Satış ve Kesim Alanında Hazırlıklar Başladı

Elazığ Belediyesi, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi'nde kurban satış ve kesim alanı hazırlıklarına başladı; 120 padok ve 47 bin m² alanda çalışmalar sürüyor.

Yayın Tarihi: 14.05.2026 09:42
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 09:44

Elazığ'da Kurban Bayramı Öncesi Yeni Satış ve Kesim Alanında Hazırlıklar Başladı

Elazığ'da Kurban Bayramı Öncesi Yeni Satış ve Kesim Alanında Hazırlıklar Başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan yeni kurban satış ve kesim alanında hazırlık çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi, halk sağlığının korunması ve çevresel kirliliğin önlenmesi hedefleri doğrultusunda yürütüldüğü bildirildi.

Alan ve altyapı çalışmaları

Kurban satış ve kesim alanı, Karşıyaka Mahallesinde, Elazığ Belediyesi ile Ticaret Borsası iş birliğinde oluşturulan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi yerleşkesinde kuruluyor. Toplam 120 adet padokun yer aldığı tesiste yol ve zemin düzenlemeleri, kesim askı demirlerinin montajı ile konteyner lavabolar ve su tesisatı kurulumuna yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yaklaşık 47 bin metrekarelik alana yayılan proje kapsamında inşaat çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak Kurban Bayramı'nda hizmete açılması planlanıyor. Belediye yetkilileri, çalışmaların planlanan tarihe uygun ilerlemesi için yoğun bir hazırlık yürütüldüğünü belirtti.

Denetim, hizmet ve kısıtlamalar

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bayram süresince veteriner, temizlik ve zabıta başta olmak üzere ilgili birimlerin nöbetçi ekiplerinin kesintisiz hizmet vereceği belirtildi. Belediye, oluşturulan kurban satış ve kesim alanı dışında kurban kesimine izin verilmeyeceğini vurgulayarak vatandaşları yeni tesisleri kullanmaya çağırdı.

Bayramın başlangıcı olarak belirtilen 27 Mayıs Çarşamba öncesi yürütülen hazırlıklar, hem ibadet şartlarının uygun koşullarda sağlanması hem de şehir temizliğinin korunması amacıyla planlandı.

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE ELAZIĞ’DA YENİ OLUŞTURULAN KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANINDA...

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE ELAZIĞ’DA YENİ OLUŞTURULAN KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANINDA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE ELAZIĞ’DA YENİ OLUŞTURULAN KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANINDA...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.