Elazığ'da Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği düzenlendi
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu" şenliği ile "İyi Örnek Uygulamaları" sergisi, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Açılış ve sergi
Etkinliğin açılışı, protokolün katılımıyla düzenlenen kurdele kesme töreniyle yapıldı. Şenlik alanında kurulan stantlarda, öğrenciler ve danışman öğretmenler tarafından Harezmi Eğitim Modeli çerçevesinde dönem boyunca geliştirilen yenilikçi projeler ve uygulamalı eğitim çıktıları sergilendi. Katılımcılar, sunulan çalışmaları yoğun ilgiyle inceledi.
Vali Numan Hatipoğlu'nun değerlendirmesi
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Harezmi eğitim modeli yaklaşımının eğitimde kalite ve yenilik açısından önemine vurgu yaptı. Hatipoğlu, Harezmi hakkında şunları belirtti: Harezmi 780 yılında bugünkü Özbekistan bölgesinde, Harezm isimli bir şehirde doğdu; yaklaşık bin 300 yıl önce doğmuş olup, 850 yılında vefat etti. 70 yıl yaşayan Harezmi, matematikte cebirin atası olarak kabul edilir; bugünkü sayı sistemine katkıda bulunmuş, gök bilim ve tıp alanlarında da çalışmalar yapmıştır. Ayrıca algoritma kavramının adının doğrudan onun isminden türediğini ifade etti. Hatipoğlu, köklere dönerek geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlenebileceğini vurguladı.
İyi Örnek Uygulamaları sergisi
Etkinlik kapsamında model dahilinde geliştirilen "İyi Örnek Uygulamaları" sergilendi ve katılımcıların beğenisine sunuldu.
ELAZIĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KOORDİNE EDİLEN “HAREZMİ EĞİTİM MODELİ YIL SONU ŞENLİĞİ” VE “İYİ ÖRNEK UYGULAMALARI” SERGİSİ, AHMET TEVFİK OZAN FUAR VE KONGRE MERKEZİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ