Elazığ'da Ceza İnfaz Personeli Günü 88. yıl dönümü törenle kutlandı

Elazığ’da Ceza İnfaz Personeli Günü, Valilik Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ve konuşmalarla 88. yıl dönümünde kutlandı.

Yayın Tarihi: 06.06.2026 12:26
Güncelleme Tarihi: 06.06.2026 12:30

Elazığ'da Ceza İnfaz Personeli Günü 88. yıl dönümü törenle kutlandı

Elazığ'da Ceza İnfaz Personeli Günü 88. yıl dönümü törenle kutlandı

Tören ve çelenk sunumu

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen törende, adaletin tecellisinde ve toplumsal düzenin korunmasında görev alan ceza infaz kurumları çalışanlarının Ceza İnfaz Personeli Gününün 88. yıl dönümü Valilik Meydanı'nda gerçekleştirilen bir programla anıldı.

Program kapsamında Elazığ Cezaevi sorumlu Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karadoğan ile Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Genç Yusuf Fidanoğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Aziz şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Müdür Fidanoğlu'nun konuşması

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Genç Yusuf Fidanoğlu törende yaptığı konuşmada, ceza infaz personelinin adaletin ıslah edici gücünü fedakarca yansıttığını belirtti ve bu özel günün neden 6 Haziran olarak kutlandığını açıkladı. Fidanoğlu, metinde yer aldığı biçimiyle, ceza infaz kurumlarının 1 Haziran 1929 tarihinde İçişleri Bakanlığı'ndan ayrılarak Adalet Bakanlığı'na bağlandığını ve 6 Haziran 1938 tarihinde yürürlüğe giren 3480 sayılı kanun ile ceza infaz hizmetlerinin modern, kurumsal bir kimliğe kavuştuğunu vurguladı.

Müdür Fidanoğlu, ceza infaz personelinin yalnızca asayiş görevi yürütmediğini; insanı topluma yeniden kazandırma, adaletin ıslah edici ve dönüştürücü gücünü göstermek için 7 gün 24 saat çalıştıklarını belirtti. Zor şartlar altında sürdürülen görevlerin fedakârlık gerektirdiğini ve mesleğin öneminin altını çizerek, sosyal hakların iyileştirilmesi ve güvenlik sınıfına dahil olma beklentisini de dile getirdi. Konuşmasını, görevi başında şehit düşen meslektaşların anılması ve fedakar personele ve ailelerine sağlık ile başarı dilekleriyle sonlandırdı.

Katılımcılar

Çelenk sunma programına, Elazığ Cezaevi sorumlu Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karadoğan ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Genç Yusuf Fidanoğlunın yanı sıra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Sivrice Kadın Açık CİK, Elazığ Kampüs Açık CİK, 1 ve 2 No’lu Yüksek Güvenlikli CİK, 1 Nolu T Tipi, E Tipi, R Tipi Kapalı CİK ile Çocuk Eğitimevi yöneticileri ve personelleri katıldı.

Ceza İnfaz Personeli Günü törenle kutlandı

Ceza İnfaz Personeli Günü törenle kutlandı

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.