Elazığ'da Bir Yılda 3.164 Trafik Kazası: 15 Kişi Hayatını Kaybetti, 2.449 Yaralı

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Elazığ'da bir yılda 3.164 kazada 15 kişi yaşamını yitirdi, 2.449 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 09:56
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 10:03

Elazığ'da Bir Yılda 3.164 Trafik Kazası: 15 Kişi Hayatını Kaybetti, 2.449 Yaralı

Elazığ'da trafik kazalarının bilançosu

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan trafik istatistik bültenine göre, Elazığ'da bir yıl içinde meydana gelen 3.164 trafik kazasında 15 kişi hayatını kaybetti, 2.449 kişi yaralandı.

Kazaların 1.476'sı yaralanmalı, 1.688'i ise maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Sürücü hataları ve kazalara katkıları

Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı: Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAYIMLANAN TRAFİK İSTATİSTİK...

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAYIMLANAN TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİNDE, ELAZIĞ’DA BİR YIL İÇERİSİNDE MEYDANA GELEN 3 BİN 164 KAZADA 15 KİŞİ HAYATINI KAYBEDERKEN 2 BİN 449 KİŞİ DE YARALANDI

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAYIMLANAN TRAFİK İSTATİSTİK...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.