Elazığ’da sağanak günlük hayatı etkiledi
Elazığ’da Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından kent genelinde sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan yağmur bazı bölgelerde yoğunlaşarak cadde ve sokaklarda su birikintilerine yol açtı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara, iş yerlerine ve otobüs duraklarına sığınırken, bazıları şemsiyeyle dışarıda hareket etti.
Meteorolojiden uyarı:
"Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden Perşembe (29.10.2026) sabah saatlerine kadar itibaren etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Elazığ il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, dere taşkını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, hortum riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir"
Günlük yaşam ve ulaşım:
Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, toplu taşıma ve yaya trafiğinde zaman zaman aksama görüldü. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için otobüs duraklarına ve iş yerlerinin önlerine toplandı; şehir merkezinde hareketlilik azaldı. Yetkililer, ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunmasını ve gereksiz zorunlu seyahatlerden kaçınılmasını önerdi.
Hava koşullarına bağlı olarak bölgedeki gelişmeler takip edilmeye devam ediyor; Meteoroloji'nin yayınladığı uyarıların güncellenmesi halinde ilçe ve mahalle bazında bilgiler paylaşılacak.
Elazığ'da sağanak yağış etkili oldu