İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyinde bulunan El Halil kentinde 6 ay önce başından vurduğu Filistinli genç Ahmed Uveyvi, yaşamını yitirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Uveyvi'nin ağır yaralandığını ve bir hafta önce beyin ameliyatı için El-Ehli Hastanesine kaldırıldığını bildirdi. Ancak genç adamın sağlık durumu kötüleşerek bu akşam hayatını kaybetti.
- İsrail, Batı Şeria'da baskınlarını sürdürüyor
Pek çok insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan olayların ardından, Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail ordusunun Batı Şeria’nın kuzeyine çeşitli baskınlar düzenlemeye devam ettiğini aktardı. Özellikle Selfit’in kuzeybatısındaki Haris köyü, Cenin’e bağlı Anze ve Fahme köyleri, Nablus’un güneyindeki Beyta ve Karyut köyleri ile Tubas’ın güneyindeki Vadi el-Faria bölgesi hedef alındı.
İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'teki Gazze saldırısının ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıları artırdı. Bu süre zarfında en az 992 Filistinli hayatını kaybettikten sonra, yaklaşık 7 bin kişi yaralandı ve 17 bin 500’den fazla kişi gözaltına alındı.
Ateşkesin 19 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin ardından, İsrail ordusu 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik büyük bir saldırı başlattı. Saldırılar kısa sürede Tulkerim ve Tubas mülteci kamplarını kapsayacak şekilde genişletildi, bu bölgelerde de İsrail ordusunun işgali devam ediyor.