DOLAR
42,69 0%
EURO
50,26 -0,19%
ALTIN
5.944,68 -0,8%
BITCOIN
3.751.283,41 0,91%

Ekim bitmeden yüzde 50 maaş zammı açıklandı! En düşük maaş 28.500 TL olacak

Belediyeler tarafından zam açıklamaları devam ediyor. Rekor mahiyetinde yeni bir duyuru yapıldı. Maaşlara yüzde 50 zam onay aldı

Yayın Tarihi: 17.10.2023 16:16
Güncelleme Tarihi: 17.10.2023 16:16

Ekim bitmeden yüzde 50 maaş zammı açıklandı! En düşük maaş 28.500 TL olacak

Temmuz ayında asgari ücret, emekli ve memur zammı gelişmeleri sonrasında çalışan zamları da merakla araştırılıyor. Asgari ücrete yapılan zamdan belediye çakışanları da nasibini alırken, belediyeler işçi maaş zamları konusunda asgari ücret zammı üzerinde artı zamlar yapmaya devam ediyor. Memur maaş zamlarına yılbaşında en az yüzde 50 zam yapılacağı açıklaması sonrasında emekli ve asgari ücretli de kendisine yapılacak olan zam konusunda gözünü hükümete çevrili bir şekilde gelecek açıklamayı bekliyor. Belediye zamları ile alakalı görüşmeler belediye ve sendikalar arasında süregeliyor ve varılan mutabakat belediye tarafından sosyal medya hesaplarından kamuoyuna sunuluyor. 2023 yılı belediye zam açıklamaları Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta açıklaması yapılan bir zam haberi de daha belediye çalışanlarını mutlu etmiş gibi duruyor. Belediye İş Sendikası ile Gülüç Belediyesi arasında süregelen zam pazarlıklarının nihayet sonuçlandırıldığı belediye tarafından geçtiğimiz gün kamuoyuna sunuldu. Bu kapsamda Gülüç Belediyesi daimi işçilerine yüzde 50 zam yapılacağı belirtildi. Öte yandan 18. 800 lira olan en düşük işçi maaşının da 28 bin 500 liraya yükseldiği açıklandı.

maaş

Yükselen enflasyon rakamları karşısında yılbaşı zammı öncesinde belediyelerin adeta teyakkuza geçtiği bilinirken, çalışanını mağdur etmemek amacı ile ek iyileştirmeler yapılmaya başlandı. Gülüç Belediyesi çalışanlarına yapılan zam ile alakalı olarak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş açıklamada bulundu. Demirtaş tarafından yapılan açıklama da ‘’Belediye İş Sendikası ile daimi işçilerimiz için ilave zam anlaşmasını imzaladık ve yüzde 50 zam verdik. Belediyemizin bütçesi göz önüne alınarak Emekçi kardeşlerimizin hakkını her zaman gözettik, göz etmeye devam edeceğiz. Her zaman işçi kardeşlerimizin yanlarında olduğunu belirtecek şekilde yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün hayırlısı ile görüşmelerimizi neticelendirerek Belediye-İş Sendikasıyla ortak bir payda da buluştuk. İlave zam anlaşması işçi kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim’’ denildi

Yazar
EDİTÖR

Emine Durgun