kaza ve müdahale:
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde Mevlana Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bir panelvan aracın virajı alamayarak kaldırıma çıktığı bildirildi. Kaza sonrası olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, araçta bulunan F.B. ile iletişime geçti.
Sağlık ekiplerinin müdahale çağrısını reddeden F.B., tedaviyi kabul etmeyerek ambulansın hareket etmemesi için kapısına yaslandı ve uzun süre direnç gösterdi. Olay yerinde emniyet güçleri çevre güvenliğini sağladı ve müdahaleyi organize etti.
yasal işlem ve araç durumu:
İhbar üzerine gelen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmak istenen alkol testi, sürücü tarafından reddedildi; bu sırada sürücünün polislere '‘yapamazsınız’' dediği aktarıldı. Kaynaklara göre, F.B. daha önce 'alkollü araç kullanmak' suçundan ehliyetine el konulan kişi olarak kayıtlarda yer alıyor.
Ehliyete el konulmasına rağmen araç kullandığı ve alkol testini reddettiği gerekçesiyle sürücüye trafiğin ilgili maddeleri uyarınca toplam 350 bin TL idari para cezası kesildi. Yapılan kontrollerde kullanıldığı belirlenen panelvan aracın muayenesiz ve sigortasız olduğu tespit edildi.
Olayın ardından 38 ANL 625 plakalı araç çekiciyle olay yerinden kaldırılarak otoparka çekildi ve süreçle ilgili işlemler devam ediyor.
ALKOLMETREYİ ÜFLEMEYİ REDDEDEN SÜRÜCÜYE 350 BİN TL CEZA