Milli Eğitim Bakanı Tekin, Eğitimde Dönüşüm Vurgusu Yaptı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, eğitim sisteminin sürekli değişmesi ve araştırma olanaklarının artması gerektiğine dikkat çekti.
Özgün Bir Bakış Açısına İhtiyaç Var
Tekin, "Eğitim sistemlerinin sürekli değiştiği ve araştırma imkanlarının hiç olmadığı kadar geliştiği günümüzde, özgün ve özgür bir bakış açısını esas alan yeni bir dil ve perspektif inşa etme zorunluluğumuz var." dedi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'na hayırlı olsun dileklerini ileten Bakan Tekin, bakanlık olarak gerekli destekleri vereceklerini de belirtti.
Üniversitelerin Tarihsel Sorumluluğu
Tekin, "Üniversitelerimizin kuruluş amacı, bilim ve aklı merkeze alarak güçlü medeniyetimizin değerlerini yeniden canlandırmak olmalıdır" ifadesinde bulundu. Gelecekte söz sahibi olmanın yolunun bu değerleri yeniden ihya etmekten geçtiğini vurguladı.
Dinamik Bir Eğitim Süreci Gerekiyor
Bakan Tekin, eğitim alanının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, değişim taleplerine yanıt verilmediği takdirde sistemin duraklama aşamasına geçebileceğini belirtti.
Geçmişteki Hatalardan Ders Çıkarmalıyız
Son 25 yıl boyunca, eğitim sisteminin verimliliğinin artırılması adına geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan Tekin, eğitim ortamlarının dünyanın standartlarına yaklaşacak şekilde geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Eğitim ve Demokratik Değerler
Eğitimin demokratik değerlerin gelişmesine katkı sunduğunu belirten Tekin, özgür düşünme yeteneklerine odaklanılması gerektiğini ifade etti. İleri demokrasilerde, eğitim sisteminin bireylerin özgür düşünme kapasitelerini artırma yönünde şekillendiğini kaydetti.
Tekin, kayıtlı eğitimin bireyler için önemli bir katkı sunduğunu belirterek, eğitim alanının özgür düşünme yeteneklerini geliştirecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
(Sürecek)