Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için Kozan’da 500 öğrenciye destek

Kozan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kozan Şubesi iş birliğiyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 500 öğrenciye kırtasiye seti ve tam okul kıyafeti desteği verilecek.

Yayın Tarihi: 28.08.2026 10:57
Güncelleme Tarihi: 28.08.2026 10:57

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için Kozan’da 500 öğrenciye destek

Kozan'da ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği

Adana'nın Kozan ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı öncesinde dezavantajlı durumdaki öğrencilere yönelik kapsamlı bir destek programı hayata geçiriliyor. İş birliği protokolüyle, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik ihtiyaçların karşılanması amaçlanıyor.

protokolün tarafları ve kapsamı:

Protokol, Kozan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kozan Şubesi arasında imzalandı. Anlaşma kapsamında toplam 500 öğrenci'ye kırtasiye seti ile birlikte tam okul kıyafeti desteği sağlanacak. Hedef, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına gerekli malzemeler tamamlanmış şekilde başlamalarını temin etmektir.

amaç ve yetkililerin değerlendirmeleri:

Projeyle ailelerin eğitim dönemi boyunca karşılaştığı ekonomik yükün azaltılması ve öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğine daha kolay erişmesi hedefleniyor. Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı konuya ilişkin, "Gençlerimizin gelecek hayallerine ortak olmak ve onların eğitim yolculuklarında her zaman destekçisi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sunmak bizim için büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Çelik ise kurumlar arası dayanışmanın önemine değinerek, "Kozan Belediyesi ve Kızılay Kozan Şubesi’ne öğrencilerimiz için gösterdikleri duyarlılık ve bu anlamlı proje için teşekkür ediyoruz. Kurumlar arası dayanışma ve iş birliğiyle öğrencilerimizin eğitim hayatına ve geleceklerine destek olmak büyük önem taşıyor" dedi.

Proje, ilçe genelinde eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi ve öğrencilerin yeni döneme eksiksiz başlamasını sağlamayı amaçlayan somut bir adım olarak değerlendiriliyor.

KOZAN’DA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE ÖĞRENCİLERİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA...

KOZAN’DA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE ÖĞRENCİLERİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA DAHA İYİ ŞARTLARDA BAŞLAMASI AMACIYLA KOZAN BELEDİYESİ, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KIZILAY KOZAN ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.