Efkan Ala: Erdoğan-Trump görüşmesi doğrudan diplomasinin önemini gösterdi
AK Parti Genel Başkanvekili görüşmenin kapsamını ve diplomatik kazanımları değerlendirdi
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.
Ala, NSosyal hesabından yayımladığı paylaşımda, görüşmenin iki ülke ilişkilerini doğrudan ilgilendiren meselelerin yanı sıra bölgesel ve küresel gündeme ilişkin kapsamlı bir değerlendirme içerdiğini belirtti.
Paylaşımda, görüşmede ele alınan başlıklar arasında ikili ticaret, enerji, savunma sanayisi ve bölgesel meseleler olduğuna dikkat çekildi.
"Liderler düzeyinde sürdürülen bu doğrudan diplomasi, uluslararası ilişkilerde güven inşasının ve stratejik işbirliğinin en etkin araçlarından biri olarak bir kez daha öne çıkmıştır."
Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öteden beri sürdürdüğü liderler diplomasisindeki etkin ve sonuç odaklı yaklaşımının ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını ve Türkiye'nin uluslararası diplomasideki merkezi konumunun teyit edilmesine her defasında vesile olduğunu belirtti.
Paylaşımda ayrıca şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye'nin NATO üyesi olarak ittifakın savunma kapasitesine yaptığı katkıların ve bölgesel güvenlik mimarisindeki kilit rolü ile enerji, bölgesel krizlerin çözümü ve uluslararası ticaretin güvenliği bağlamında sağladığı istikrar sağlayıcı rolü her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır."
"Sonuç itibarıyla, Türkiye'nin hem bölgesel hem de küresel düzeyde barış, güvenlik ve istikrarın korunmasına yönelik aktif katkısı, bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Bütün bu gelişmeler, gelecekte ülkemizin uluslararası etkinliğini daha da artıracak, Türkiye'yi hem bölgesinde hem de küresel ölçekte de barış ve istikrarın inşasında vazgeçilmez bir aktör olarak öne çıkaracaktır."