Efeler’de parklar dekoratif boyamalarla yenileniyor

Efeler Belediyesi, trafolar ve yüzeyleri dekoratif boyamalarla yenileyerek görüntü kirliliğini giderdi; çocuklar için renkli ve eğitici görseller uygulandı.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 12:24
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 12:24

Efeler’de parklar dekoratif boyamalarla yenileniyor

Efeler’de parklar dekoratif boyamalarla yenileniyor

Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe parklarında yürüttükleri bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında trafolar ve çeşitli yüzeylerde dekoratif boyama uygulamaları gerçekleştirdi. Amaç, oluşan yazı ve görüntü kirliliğini gidermek ve parkları çocuklar için daha çekici, öğretici ve estetik bir hâle getirmek.

Çalışmanın uygulandığı alanlar

Çalışmalar, Kemer Mahallesi’nde yer alan Şehit Önder Ayıklar Parkı ile Girne Mahallesi’ndeki Şehit Öğretmen Şenol Akar Parkı başta olmak üzere park içindeki trafolar ve çeşitli yüzeyleri kapsadı. Zamanla oluşan kötü yazılar ve görüntü kirliliği temizlenip yerine çocuklara yönelik renkli ve eğitici görseller işlendi; böylece park alanlarının görsel kalitesi yükseltildi.

Vatandaş tepkisi ve hedefler

Mahalle sakinleri yapılan yenilemeleri memnuniyetle karşıladı, parkların yeniden canlandığını ve daha canlı bir ortama kavuştuğunu belirtti. Belediyenin hedefi, özellikle çocukların keyif aldığı alanları daha güvenli, temiz ve estetik hale getirmek. Yetkililer, benzer uygulamaların ilçe genelindeki diğer park ve yeşil alanlarda da devam edeceğini bildirdi ve vatandaşlar yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile ekiplere teşekkür etti.

AYDIN'IN EFELER İLÇESİNDE PARKLARDAKİ TRAFOLAR VE YÜZEYLER DEKORATİF BOYAMALARLA YENİLENİRKEN...

AYDIN'IN EFELER İLÇESİNDE PARKLARDAKİ TRAFOLAR VE YÜZEYLER DEKORATİF BOYAMALARLA YENİLENİRKEN, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRILIP ÇOCUKLARA YÖNELİK RENKLİ VE EĞİTİCİ GÖRSELLERLE ALANLAR ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU.

AYDIN'IN EFELER İLÇESİNDE PARKLARDAKİ TRAFOLAR VE YÜZEYLER DEKORATİF BOYAMALARLA YENİLENİRKEN...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.