Efeler Belediyesi’nden öğrencilere serinleten destek
Efeler Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sırasında sınav merkezleri önünde bulunan öğrencilere ve bekleyen velilere destek verdi. İlçe genelindeki organizasyon, sıcak yaz gününde sınav stresiyle mücadele edenlere pratik yardım sağladı.
Organizasyon ve uygulama
Geleceklerini şekillendirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sınav salonlarına giden yüzlerce genç, okul kapılarında Efeler Belediyesi ekipleri tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Anıl Yetişkin talimatıyla harekete geçen ekipler, sınav merkezlerinin yoğunluğuna göre ayrıntılı bir planlama yaptı.
Belirlenen noktalarda konumlandırılan mobil ikram araçları aracılığıyla hem sıcak hem soğuk içecek ikramı gerçekleştirildi. Mobil araçların ulaşamadığı veya yoğunluğun az olduğu okul önlerinde ise stantlar kurularak su dağıtımı yapıldı.
Bekleyen velilere ve öğrencilere sağlanan kolaylık
Uzun süre dışarıda çocuklarını beklemek zorunda kalan veliler, yapılan ikram ve düzenlemeler sayesinde bir nebze olsun serinleme ve rahatlama imkânı buldu. Organizasyon, özellikle Aydın sıcağı altında geçen bekleyişlerde pratik destek sunmayı hedefledi.
Belediye ekiplerinin sınav günü uygulaması, erişilebilir noktada ikram ve su temini sağlayarak sınav sürecinin yol açtığı fiziksel zorlukları hafifletmeyi amaçladı.
EFELER BELEDİYESİ, HAFTA SONU GERÇEKLEŞTİRİLEN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NDA (YKS) TER DÖKEN ÖĞRENCİLERİ VE OKUL BAHÇELERİNDE HEYECANLA BEKLEYEN VELİLERİ YALNIZ BIRAKMADI.