Denetim uygulaması:
Edremit Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezinde yürüttükleri kapsamlı denetim çalışmasıyla ortak kullanım alanlarındaki kaldırım işgallerine müdahale etti. Denetimler özellikle Menderes Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı çevresinde yoğunlaştırıldı; cadde, sokak, kaldırım, meydan, park ve yeşil alanlar tek tek kontrol edildi.
Toplanan malzemeler ve uygulama:
Daha önce uyarılan işletmelere ait tezgâh, ürün, tabela ve benzeri malzemeler zabıta ekiplerince kaldırılarak toplandı. Yapılan çalışma sonucunda kaldırımlar yeniden yayaların kullanımına açıldı ve yaya erişimi ile güvenliği sağlandı.
Vatandaş önceliği ve esnaf hassasiyeti:
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, ortak kullanım alanlarının herkes tarafından güvenli ve rahat şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekti. Ertaş, özellikle engelli, yaşlı, çocuk ve bebek arabası kullanan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için denetimlerin süreceğini vurguladı ve uygulamalar sırasında esnafın ekonomik şartlarının da gözetildiğini ifade etti.
Belediye yetkilileri, benzer işgallerin önüne geçmek ve kamusal alanların düzenini korumak amacıyla düzenli denetimlerin devam edeceğini belirtti.
BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE ZABITA EKİPLERİ, VATANDAŞLARIN ORTAK KULLANIM ALANLARINDA YAŞANAN KALDIRIM İŞGALLERİNE YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ.