Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, hayvanseverlerle barınak ve sokak hayvanları çalışmalarını değerlendirdi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, hayvan hakları savunucuları ve derneklerle barınak sorunlarını, idari ve adli süreçleri ve çözüm önerilerini görüştü.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 18:24
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 18:24

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, hayvanseverlerle barınak ve sokak hayvanları çalışmalarını değerlendirdi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, hayvanseverlerle bir araya geldi

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, kentte faaliyet gösteren hayvan hakları savunucuları ve dernek temsilcileriyle bir araya gelerek, sokakta yaşayan can dostların yaşam koşullarını ve ilçede yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda barınakla ilgili son dönemde kamuoyuna yansıyan üzücü olaylar ile çözüm yolları kapsamlı şekilde ele alındı.

Gündem: barınak ve yaşam koşulları

Toplantıda, ilçedeki barınak işleyişi, sahadaki gözlemler ve can dostların sağlık ile güvenliğini sağlamaya yönelik öneriler gündeme geldi. Katılımcılar, sahadan gelen geri bildirimlerin yerinde tespiti ve uygulanabilir çözüm önerilerinin önceliklendirilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Süreç takibi ve Başkanın açıklamaları

Başkan Ertaş, son günlerde barınakla ilgili gündeme gelen olayların yarattığı hassasiyeti paylaştıklarını belirterek idari ve adli süreçlerin yakından takip edildiğini ifade etti. Ertaş, toplantıda şu değerlendirmeyi yaptı: "Barınağımızla ilgili kamuoyuna yansıyan ve hepimizi derinden üzen olay nedeniyle oluşan hassasiyetin farkındayız. Gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması en büyük önceliğimizdir. Süreç, tarafımızca ve ilgili tüm kurumlar tarafından büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Şehrimizi, tüm canlıların huzur içinde yaşayabildiği bir kent haline getirmek için derneklerimiz ve hayvansever vatandaşlarımızla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki; can dostlarımızın yaşam hakkı hepimizin ortak sorumluluğudur."

Ortak akıl ve sivil toplum işbirliği

Görüşmede, hayvanseverlerin ve derneklerin sahadaki gözlemleri dikkatle dinlendi; Başkan Ertaş, her eleştirinin ve önerinin önemine vurgu yaptı. Toplantıda, can dostlarının daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yaşaması için sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle eşgüdümlü çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Edremit Belediyesi ile hayvan hakları savunucuları arasındaki iletişimin sürdürülmesi ve idari-adli takip süreçlerinin şeffaf biçimde yürütülmesi kararı toplantının öne çıkan sonuçları arasında yer aldı.

BALIKESİR’İN EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERTAŞ, KENTTE FAALİYET GÖSTEREN HAYVAN HAKLARI...

BALIKESİR’İN EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERTAŞ, KENTTE FAALİYET GÖSTEREN HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI VE DERNEK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELEREK, SOKAKTA YAŞAYAN CAN DOSTLARIN YAŞAM KOŞULLARINI VE İLÇEDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRDI. TOPLANTIDA, BARINAKLA İLGİLİ SON DÖNEMDE KAMUOYUNA YANSIYAN ÜZÜCÜ OLAYLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI SAMİMİYETLE ELE ALINDI.

BALIKESİR’İN EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERTAŞ, KENTTE FAALİYET GÖSTEREN HAYVAN HAKLARI...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.