Edirne polisi sanal devriyeyle firariyi Kayseri'de yakalattı
Edirne Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Sıfır Aranan Projesi kapsamında sanal devriyede de suçluların izini sürdü. Çalışmalar sonucunda hakkında 34 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis ve 772 bin lira para cezası bulunan Ayaş Cezaevi firarisi S.K.'nin yerinin tespit edilmesine yönelik değerlendirme yapıldı.
Operasyonun ayrıntıları
Ekipler, yürüttükleri sosyal medya taraması ve sanal devriye sonrası şüphelinin Kayseri ilinin Develi ilçesinde, Alpaslan Mahallesi'ndeki annesinin evinde olabileceğini değerlendirdi. Tespitlerin ardından durum Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi ve bölgedeki birimlere bilgi aktarıldı.
Alınan bilgi üzerine Develi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adrese giderek S.K.'yi yakaladı.
Adli durum
Yapılan çalışmada, şüphelinin birden fazla suç kaydı bulunduğu ve 7 ayrı suçtan arandığının belirlendiği bildirildi. Operasyon, sanal devriye ve yerel birimler arasındaki koordinasyonun örneği olarak kayda geçti.