Edirne-Lalapaşa karayolunda tırın çarpması sonucu otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Edirne-Lalapaşa karayolunda kontrolden çıkan tırın karşı şeride geçip otomobille çarpışması sonucu 70 yaşındaki sürücü Mahmut Oyan yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 23.01.2026 13:08
Güncelleme Tarihi: 23.01.2026 13:08

Edirne-Lalapaşa karayolunda tırın çarpması sonucu otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Edirne-Lalapaşa karayolunda tırın çarpması sonucu otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Edirne-Lalapaşa karayolunda meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak karşı şeride geçen tırın çarpması sonucu otomobil sürücüsü hayatını kaybetti. Olayda adı geçen sürücüler ve araç plakaları yetkililerce bildirildi.

Kaza Detayları

Kaza, Edirne’den Lalapaşa istikametine seyir halinde olan 27 yaşındaki F.A. idaresindeki 27 BDZ 531 plakalı tırın, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek şerit ihlali yapması sonucu meydana geldi. Karşı şeride geçen araç, Lalapaşa’dan Edirne yönüne giden 70 yaşındaki Mahmut Oyan yönetimindeki 22 AC 615 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle otomobil hurdaya döndü ve içinde sıkışma yaşandı. Olay yerinde oluşan yoğun hasar, kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesini gerektirdi.

Müdahale ve Soruşturma

Edirne İtfaiyesi ekipleri, otomobilde sıkışan Mahmut Oyan’ı çıkarmak için çalışma yürüttü. Uzun uğraşlar sonucu araçtan çıkarılan Oyan, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı; doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Tır sürücüsü F.A. kazayı hafif sıyrıklarla atlattı ve kontrol amaçlı ambulansla hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili olarak jandarma ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı ve yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Yetkililer olay yeri incelemesi ve tanık beyanları doğrultusunda soruşturmayı sürdürüyor. Kazanın trafik güvenliği ve yolcu güvenliği açısından oluşturduğu sonuçlar değerlendiriliyor.

EDİRNE-LALAPAŞA KARAYOLUNDA KONTROLDEN ÇIKARAK KARŞI ŞERİDE GEÇEN TIRIN OTOMOBİLLE ÇARPIŞMASI...

EDİRNE-LALAPAŞA KARAYOLUNDA KONTROLDEN ÇIKARAK KARŞI ŞERİDE GEÇEN TIRIN OTOMOBİLLE ÇARPIŞMASI SONUCU MEYDANA GELEN KAZADA, 70 YAŞINDAKİ OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ.

EDİRNE-LALAPAŞA KARAYOLUNDA KONTROLDEN ÇIKARAK KARŞI ŞERİDE GEÇEN TIRIN OTOMOBİLLE ÇARPIŞMASI...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.