Edirne'de Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
Edirne'de, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara ciğer sarma ikram edildi. Etkinlik, Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk tarafından başlatıldı.
Etkinliklerin Amacı ve Teması
Soytürk, etkinliklerin coğrafi işaretli ciğer sarma ile başladığını belirtti. Bu yılın Aile Yılı olduğunu vurgulayarak, mutfak kültürünün sofra etrafında birlikte olma ve kültürel reçeteleri kuşaktan kuşağa aktarma anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca, Türk Mutfağı Haftası'nın temasının Klasik Türk Mutfağı olduğunu söyledi.
Kültürel Miras ve Gastronomi
Soytürk, yemeklerin kültürel mirasın taşıyıcıları olduğunu ve büyüklerimizin sofra etrafında bir araya geldiği günleri özlendiklerini dile getirdi. Bu hafta boyunca ülkenin gastronomik zenginliklerini hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere sunmayı hedeflediklerini aktardı.
Ciğer Sarma ve Şefin Açıklamaları
Cihazari, etkinlikte ciğer sarma hazırlayan şef Sercan Yassıtepe de bu yemeğin Osmanlı'dan günümüze gelen nadir bir lezzet olduğunu, Edirne'nin bu geleneği çok iyi taşıdığını ifade etti. İkramlar sonrasında, vatandaşlara hoş bir deneyim sunuldu.
Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ciğer sarma ikramında bulunuldu.
Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ciğer sarma ikramında bulunuldu.