Edirne'nin Zengin Gastronomi Kültürü Yeniden Canlanıyor
Edirne Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" bu yıl büyük bir gala yemeği ile kutlandı. Festivalin sunumu ve yemeklerin hazırlanmasında, bölgenin geleneksel saray ve Rumeli mutfağına dikkat çekildi.
Vali Sezer: "Menülerimiz Genişlesin!"
Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, hem saray hem de Rumeli mutfağının merkezi olan bir şehir. Ancak, son yıllarda menülerimizin çeşitliliği azalmış durumda. Bu festivallerle birlikte geçmişin zenginliğini yeniden yaşatmak ve geleneksel tarifleri restoran menülerine dahil etmek istiyoruz," dedi.
Gastronomi Festivali ve Katılımcılar
Festivalde, Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sedat Kocadoğan, şefler Cüneyt Asan ve Rıfat Sınmaz konuşmalar yaparken, festivalin sponsorlarından Temel Soyyiğit de etkinliğe destek verdi.
Kültürel Etkinlikler ve Aşçılık Gösterileri
Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu konseri ile devam etti. Katılımcılara 19. yüzyılda Osmanlı dönemine ait Edirne Müzesi’ndeki mercan uçlu fil dişi kaşığın replikası ve katılım belgeleri verildi.
Eşsiz Lezzetler Tadıma Sunuldu
Şef Ufuk Karadağ ve şef Mohittin Fidan tarafından hazırlanan özel "Topraktan Sofraya Edirne Menüsü" kapsamındaki yemekler arasında köy ekmeği ve limonlu tereyağı, kavun çekirdeği şerbeti, Edirne tarhana çorbası, cicipapalı börülce salatası ve daha birçok zengin seçenek yer aldı.
Programa, protokol üyeleri ile yurt içi ve yurt dışından gelen şefler ve gazeteciler ilgi gösterdi. Edirne’nin mutfak kültürünün geleceği için yapılan bu çalışmalar, gastronomi meraklıları tarafından heyecanla karşılandı.
Edirne'de Valilik tarafından düzenlenen Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" kapsamında gala yemeği düzenlendi. Programa Vali Yunus Sezer de katıldı.
Edirne'de Valilik tarafından düzenlenen Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" kapsamında gala yemeği düzenlendi. Programa Vali Yunus Sezer de katıldı.