Edirne'de rüzgarın etkisiyle büyüyen anız yangını hobi bahçelerine ve tarlalara sıçradı

Edirne'de hasat edilmiş buğday tarlasındaki anız yangını rüzgarla yayılarak mezarlık, hobi bahçeleri ve tarlalara sıçradı; ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 22.06.2026 18:55
Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 18:59

Edirne'de rüzgarın etkisiyle büyüyen anız yangını hobi bahçelerine ve tarlalara sıçradı

Edirne'de rüzgarın etkisiyle büyüyen anız yangını kontrol altına alındı

Yeni Şehir Mezarlığı yakınlarında çıkan yangın

Hasat edilmiş buğday tarlasında çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Alevler kısa sürede hasat edilmemiş tarlalara, mezarlıktaki ağaçlara ve çevredeki hobi bahçelerine sıçradı.

Müdahale eden ekipler güvenlik tedbiri olarak Edirne-Lalapaşa yolunu araç trafiğine kapattı. Uzun süren müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dumandan etkilenen 1 vatandaş ambulansla hastaneye kaldırılırken, bölgede bazı tarım aletleri zarar gördü. Olayın ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Bölgede zamanında ve koordineli müdahale, yangının daha geniş alanlara sıçramasını engelledi ve söndürme çalışmalarının etkinliğini artırdı.

ALEVLER HOBİ BAHÇELERİNE VE BUĞDAY TARLASINA SIÇRADI

ALEVLER HOBİ BAHÇELERİNE VE BUĞDAY TARLASINA SIÇRADI

ALEVLER HOBİ BAHÇELERİNE VE BUĞDAY TARLASINA SIÇRADI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.