DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.846.774,01 0,19%

Edirne'de Öğrenciler Osmanlı Tarzı Gül Reçeli Yapacak

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Edirne'de öğrenciler, Osmanlı reçetesine göre gül reçeli hazırlayacak.

Yayın Tarihi: 26.05.2025 11:51
Güncelleme Tarihi: 26.05.2025 11:51

Edirne'de Öğrenciler Osmanlı Tarzı Gül Reçeli Yapacak

Edirne'de Gül Hasadı ve Reçel Yapımı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Edirne'deki Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Edirne güllerini hasat etti. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün Karaağaç yerleşkesindeki Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Boya Bitkileri Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler gül topladı.

Gastronomik Zenginlik ve Etkinlikler

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenledikleri etkinliklerin devam ettiğini belirtti. Soytürk, Edirne ve Türkiye'nin gastronomik zenginliğini anlatmak amacıyla düzenlenen yemek atölyeleri, tadım ve sunum programlarının sürdüğünü ifade etti.

Osmanlı Reçeteleri Uygulanacak

Gül hasadı sonrasında, Edirne gülünden gül reçeli yapılacağı belirtildi. Şef Hasan Çetin'in koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan bu çalışmada, tarihsel bir Osmanlı reçetesi uygulanacak. Soytürk, "Edirne, zengin ve bereketli topraklara sahip. Meriç, Arda ve Tunca nehirleriyle sulanan bölgede Edirne gülleri yetişiyor. Edirne, Osmanlı İmparatorluğu'nun uzun yıllar başkenti olmuş bir şehir. Edirne Sarayı'nda pek çok endemik bitki yetiştirilerek lezzetli yemekler üretiliyordu," şeklinde konuştu.

Gül ve Osmanlı Mutfağı

Şef Çetin, Edirne Sarayı'nda gülün pek çok yemekte kullanıldığını ve o dönemde tatlıların önemli kısmının gül başta olmak üzere çeşitli bitkilerden yapılan reçellerle hazırlandığını belirtti. Sarayda 12 ay boyunca gül reçeli üretimi yapılabilen bir reçelhanenin bulunduğunu vurguladı.

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, Edirne güllerini hasat etti....

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, Edirne güllerini hasat etti. Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Karaağaç yerleşkesindeki Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Boya Bitkileri Bahçesi'nde yetiştirilen gülleri topladı.

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, Edirne güllerini hasat etti....

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, Edirne güllerini hasat etti. Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Karaağaç yerleşkesindeki Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Boya Bitkileri Bahçesi'nde yetiştirilen gülleri topladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı