Olayın ayrıntıları
Dün gece Edirne'de bir eve düzenlenen toplantıda yaşandığı belirtilen olayda, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ile evdekiler arasında sözlü tartışma çıktı. İddialara göre tartışma, Yazgan’ın evde bulunan kadınlara yönelik davranışları üzerine alevlendi.
Görgü tanıklarının anlattığına göre ortam kısa sürede hararetlendi ve bir kadın ile bir erkek, Yazgan’a müdahale ederek vurmaya başladı. O sırada yaşananların bir bölümü evdekiler tarafından cep telefonuyla kayda alındı.
İddialar ve cep kayıtları:
Olayla ilgili ortaya atılan en ciddi iddia, bir kadına yönelik taciz olduğu yönünde. Bu iddia, taraflar arasında karşılıklı suçlamaların temelini oluşturuyor. Kayda geçen görüntülerde Yazgan’ın elleriyle kendini savunmaya çalıştığı, saldırganların ise fiziki güç uyguladığı görülüyor.
Soruşturma ve hukuki süreç:
Yaşananların ardından tarafların karşılıklı olarak şikâyetçi olduğu öğrenildi. CHP’li vekil, darp edildiği gerekçesiyle şikâyetçi olurken, karşı taraf Yazgan hakkında taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı ve tarafların ifadeleri alındı; olayın tüm yönleriyle araştırıldığı bildirildi.
Resmi soruşturma sürerken, konuya ilişkin taraflardan veya partiden henüz kapsamlı bir açıklama gelmedi. Olayla ilgili delillerin toplanması ve kayıtlardan elde edilecek veriler, sürecin seyrini belirleyecek.
CHP EDİRNE MİLLETVEKİLİ AHMET BARAN YAZGAN, DÜN GECE EDİRNE’DE BİR KADINA TACİZDE BULUNDUĞU İDDİASIYLA DARP EDİLDİ