Edirne'deki Cadılar Bayramı Olayı
Edirne'de, Cadılar Bayramı etkinliğine katılmak amacıyla korkutucu kostümlerle dolaşan iki şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayın Gelişimi
Kent sakinleri, kar maskesi takan ve ellerinde oyuncak uzun namlulu silah bulunan kişilerin bir araç içinde dolaştığını bildirerek polise ihbarda bulundu. Bu ihbar üzerine, Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri 1. Murat Mahallesi'nde söz konusu aracı hızla tespit etti.
Şüphelilerin Tespiti ve İfade Süreci
Polis ekipleri, araçtaki şahısları kısa sürede yakalayarak kimliklerini belirledi. K.A. ve E.Ş. isimli kişiler, kar maskeleri, çelik yelek benzeri giysiler ve oyuncak silahlarla görüntülendi. Bu iki şüpheli, "Halkı korku ve paniğe sevk etme" suçlamasıyla gözaltına alındı.
İfade ve Serbest Bırakılma Süreci
Yapılan sorgulamada, zanlıların İstanbul'un Silivri ilçesinden gelerek Edirne'deki bir eğlence mekanında düzenlenen Cadılar Bayramı etkinliğine katılmak için bu kıyafetleri giydiklerini belirttikleri öğrenildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, her iki sanığı adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verdi.