23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Edirne'de Başlıyor
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, 7-8 Eylül tarihlerinde Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nın en iyi şekilde yapılması için çalıştıklarını duyurdu.
Organizasyonun Hedefleri
Toplantıda konuşan Ertürk, "Bu organizasyon, 5 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüşmesi anlamına geliyor. 28 ülkenin katılımıyla burada 600'e yakın sporcu mücadele edecek. Hedefimiz, bu etkinliğin ardından 'U23 Avrupa Şampiyonası' dendiğinde akıllarda güzel hatıralar bırakmak," dedi.
Edirne'nin Önemi
Ertürk, Edirne'nin bu organizasyona ev sahipliği yapmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu, Türk Kürek Federasyonu için tarihsel bir an. İlk kez böyle uluslararası bir yarışma düzenliyoruz. Elimizden geldiğince hatasız bir organizasyon yapmayı amaçlıyoruz," ifadelerini kullandı.
Gelecek Planları
Ayrıca, Edirne'de iki hafta arayla düzenlenecek olan bir diğer büyük etkinlik olan Balkan Şampiyonası için de iddialı olduklarını vurgulayan Ertürk, "Burada İstiklal Marşı'nı birden fazla kez okutmayı hedefliyoruz. Gelecekte Meriç Nehri'nde dünya şampiyonası düzenlemek istiyoruz," şeklinde konuştu.
Son olarak, Edirne'de bir Sporcu Eğitim Merkezi'nin (SEM) kurulacak olmasının kürek branşı için ne denli önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk (sağda) ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, 7-8 Eylül'de düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenledi.