Edirne'de Tarihi Anlar
Edirne, 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, bu önemli organizasyonun ülkemizde düzenlenmesinin mutluluğunu aktardı.
Başkan Ertürk'ten Açıklama
Erhan Ertürk, basın mensuplarına verdiği demeçte, 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nın Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda başladığını ve bu süreçte İtalya ile Almanya'nın geride bırakıldığını belirtti. Ertürk, "27 ülkenin desteğiyle bu şampiyonanın Edirne'de yapılması için oylamayı kazandık. Bu, oldukça zorlu bir süreçti ve bu mutluluğu yaşıyoruz,” dedi.
Yarışmalar ve Ödüller
Parkur oluşturulmasından sonra büyük etkinliklere ev sahipliği yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Ertürk, organizasyonun ilk gününde eleme ve sıralama yarışlarının yapıldığını bildirdi.
“Yarışlar 6 parkur üzerinde gerçekleştiriliyor. 6'dan fazla ülkenin katıldığı yarışlarda eleme ve yarı finaller yer alırken, daha az katılan yarışlarda sıralama mücadeleleri yapılmakta. Tüm finaller yarın gerçekleştirilecek ve her yarıştan sonra sporculara madalyaları takdim edilecek. Meriç Nehri'nde sporcuların sergilediği olağanüstü performansları izlemeye hazır olun,” diye ekledi.
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Türkiye'de kürek branşında düzenlenen ilk Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ertürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nın Meriç Nehri'nde kurulan parkurda başladığını ifade etti.