Eczacıbaşı Spor Kulübü Kartal'da 4000 kişilik yeni salonunu açtı
Törene Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik ekibiyle çok sayıda davetli katıldı.
Tesisin özellikleri
Tamamlanması 18 ay süren ve 4000 kişilik seyirci kapasitesine sahip tesiste; 1 müsabaka salonu, 3 saha barındıran antrenman salonu, altyapı sporcularının konakladığı lojman, müze alanı ve resmi mağaza bulunuyor.
Faruk Eczacıbaşı'nın konuşması
Açılış konuşmasını yapan Faruk Eczacıbaşı kulüpte yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, "Eczacıbaşı, Türk voleybolunun en güçlü markalarına uzanan bir hikayeye, güçlü bir ekole dönüştü. 52 sene önce açtığımız ilk salonla buralara geleceğimizi düşünmezdik. Spor, insanın sınırlarını zorlayarak mükemmelliğe ulaşma sanatıdır. Eczacıbaşı'nda voleybol, kupa ve şampiyonlukların ötesinde. Kendimizi aşan bir misyonla yolumuza devam etmeyi hedefledik. Kadınların sahada olması, bu ülkenin geleceğinin sahada olmasıdır. Burası geleceğin kaptanlarının, yıldızlarının yetişeceği bir ilham merkezi, şampiyonlukların filizlendiği bir alan olacak. Kadın voleybolunun gelişiminde Eczacıbaşı'nın cesur tercihlerinin payı büyüktür. Bize eşlik eden sporculara, antrenörlere ve taraftarlara teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kadın voleyboluna hediye ettiğimiz salonumuzun nice başarılara ev sahipliği yapmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın değerlendirmesi
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı Spor Kulübünün Türkiye'de voleybolun markalaşmasında büyük emeği olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Türk kadın voleybolunun markalaşmasının en büyük paydaşlarından bir olan Eczacıbaşı topluluğunun, saygıyla önünde eğilir ve şapka çıkarırım. Avrupa ve dünyada Türkiye'yi en başarılı şekilde temsil eden branş voleybol. Bugün takım sporlarında milli takımlar düzeyinde İstiklal Marşı'nı okutan tek branş voleyboldur. Böyle bir salonun spora kazandırılması, şampiyon oyuncuların çıkması, olimpiyatta yer alacak oyuncularının burada yetişmesine katkı sağladığınız için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi ki voleybolla bütünleştik."
Yerel yetkililer ve kaptanın sözleri
İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Türkiye'ye kazandırdığı büyük başarılar nedeniyle Eczacıbaşı'nı tebrik ettiğini belirterek, valiliğin bir projesi olan "Spor Şehri İstanbul"dan bahsetti. Kılıçarslan, "Amacımız bir milyon lisanslı sporcu yetiştirmek. İnanıyorum ki okul spor kulübü faaliyetleriyle bundan sonra tüm çocuklar uluslararası arenalarda İstiklal Marşımızı seslendirecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise salonun Kartal için önemine vurgu yaparak, "Kartal için çok heyecanlıyız. Eczacıbaşı'nın başarılarının burada sergilenmesi, şampiyonluklara burada ulaşması bizim için çok kıymetli olacak. Dünyaya açılan bu vizyonla gurur duyuyoruz. Takımın başarılarını gören Kartal'daki kız çocukları, Eczacıbaşı taraftarı olacaktır. Dolayısıyla bu salonu dolduracak kız çocukları ve aileler başta olmak üzere olmak üzere çok heyecanlıyız. Eczacıbaşı ailesini yürekten kutluyorum." dedi.
Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı kaptanı Simge Aköz ise, "Burayı onurlandırmak, gururlandırmak bizim için çok kıymetli. Daha önce Eczacıbaşı'na emek vermiş insanları bir arada görmek beni çok mutlu etti. Bundan sonraki nesle bu salonu teslim ederken burada olmayı çok isterim. Bu aileyle bir ömür geçirmek istiyorum. Hepimiz için hayırlı bir sezon olsun." şeklinde konuştu.
Tören, kurdele kesme seremonisi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Eczacıbaşı Spor Kulübünün Kartal'da inşası tamamlanan yeni salonunun açılış töreni yapıldı. Tamamlanması 18 ay süren ve 4000 kişilik seyirci kapasitesi bulunan tesiste; 1 müsabaka salonu, 3 saha barındıran antrenman salonu, altyapı sporcularının konakladığı lojman, müze alanı ve resmi mağaza bulunuyor. Törene katılan Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, konuşma yaptı.