Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,28 -0,66%
EURO
34,82 -0,23%
ALTIN
2.400,31 -0,43%

e-Devlet'ten başvur, toplu paranı geri al! SGK o paraları misliyle iade ediyor

Hemen herkes tarafından belirli bir çalışma hayatının sonucunda emekli olma hayalleri düşünülmektedir. Fakat emekli olmadan da para alabileceksiniz.

Yayın Tarihi: 19.04.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 12:29

e-Devlet'ten başvur, toplu paranı geri al! SGK o paraları misliyle iade ediyor

Kadın veya erkek hemen her çalışan çalışma gösterdikten sonra emekli olma hayalleri kurmaktadır. Fakat bazı insanlar emekli olmak yerine SGK'ya ödenen ödemelerden faydalanabilmektedir. SGK'ya emekli olmak için yatırılan prim iadesi yapılmaktadır. Yapılacak olan prim iadesiyle ilgili detaylar da belli oldu. Bu bakımdan şartları karşılayan kişilere prim ödemesi yapılacaktır. İşte, detaylar... 

Bildiğiniz gibi çalışma hayatı boyunca hemen her insan emekli olmak için çalışma göstermektedir. SGK'ya prim ödemesi yapılarak emekliliğe yol açılan bir durumda insanlar günlerini ve primlerini tamamladıktan sonra emekli olabilmektedir. Fakat bazı insanlar emekli olmadan SGK'ya yatırdığı parayı geri çekmek isteyebilmektedir. İnsanların aklına takılan bir diğer konu da emekli olmadan ölen bir kişinin eşi ve çocukları ödeme alabiliyor mu? sorusu olmaktadır. 

SGK

SGK Uzmanı Emin Yılmaz tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında; 

Çalışırken maaşınızdan kestirdiğiniz primler, şartı sağladıktan sonra emeklilik imkanını size vermektedir. Fakat aranan bu şartlar sizde olmadığı zaman primleri geri alma imkanınız bulunuyor. Eşiniz ölse bile geriye kalan eş ve çocuklar SGK prim iadesiyle faizleriyle beraber geri çekebilmektedir. SGK Prim iadesinden faydalanmak için 2018 yılında yayınlanan genelgeyle beraber SGK prim iadesi yapılmaktadır. SGK prim iadesinden faydalanmak için çalışılan işten ayrılan, iş yerini kapatan veya devredilmesi, Yaş şartını doldurduğu halde malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan kişilere prim ödemesi yapılacaktır.