DOLAR
42,6 -0,03%
EURO
49,62 -0,11%
ALTIN
5.747,24 0,29%
BITCOIN
3.944.334,04 0,48%

Düzce Üniversitesi'nde "Topraklı ve Topraksız Seralarda Modern Üretim Yöntemleri" konferansı düzenlendi

Düzce Üniversitesi'ndeki konferansta Egemen Çakır, yerli sermayeli firmanın deneyimini ve topraklı-topraksız seralarda üretim yöntemlerinin teknik farklılıklarını ele aldı.

Yayın Tarihi: 10.12.2025 10:48
Güncelleme Tarihi: 10.12.2025 10:48

Düzce Üniversitesi'nde "Topraklı ve Topraksız Seralarda Modern Üretim Yöntemleri" konferansı düzenlendi

Düzce Üniversitesi'nde "Topraklı ve Topraksız Seralarda Modern Üretim Yöntemleri" konferansı düzenlendi

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından Ziraat Fakültesi Konferansları kapsamında düzenlenen "Topraklı ve Topraksız Seralarda Modern Üretim Yöntemleri" başlıklı program, öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Konuşmacı ve şirket profili

Programa konuşmacı olarak katılan Pazarlama ve Bölge Müdürü Egemen Çakır, seracılık teknolojilerinin günümüzde ulaştığı düzey ve sektörün geleceğine ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Çakır, firmanın faaliyetleri hakkında bilgi verirken, şirketin tamamen yerli sermaye ile faaliyet gösterdiğini, yaklaşık 25 yıllık sektör deneyimine sahip olduğunu ve 35’ten fazla mühendisin görev aldığı güçlü bir Ar-Ge altyapısıyla üretim kapasitesini sürekli geliştirdiklerini aktardı.

Modern seracılıkta sistem seçimi ve farklılıklar

Çakır sunumunda, modern seracılığın temel prensiplerini geniş bir çerçevede ele aldı ve seralarda kullanılan sistemlerin neden bölgeden bölgeye ve yatırım türüne göre farklılık gösterdiğini örneklerle açıkladı. Sistem seçiminde belirleyici olan başlıca etkenler arasında bitkiden istenen verim, pazar talebi ve pazara yakınlık, yatırımcının bütçesi, üretim amacı ve yatırım yapılacak bölgenin iklim şartları bulunduğu vurgulandı.

Sunumun teknik bölümünde Çakır, topraklı ve topraksız seralarda kullanılan üretim yöntemlerinin hem teknik hem de uygulamalı farklılıklarına değindi ve sera sistemlerinin gruplandırılması ile alt başlıklarını detaylandırdı.

Mezuniyet sonrası yönelimler ve kariyer önerileri

Programın son bölümünde öğrencilere yönelik olarak mezuniyet sonrası uzmanlaşma alanları hakkında önerilerde bulunan Egemen Çakır, seracılık sektöründe ihtiyaç duyulan yetkinlikler ile kariyer imkanları hakkında yol gösterici bilgiler paylaştı. Öğrencilerin sektörde hangi alanlarda uzmanlaşabileceklerine dair yönlendirmeler ve sektörel beklentilere ilişkin değerlendirmeler aktarıldı.

Etkinlik, sektör deneyimi ve eğitim perspektifini bir araya getiren içeriğiyle katılımcılara uygulamaya dönük bilgiler sundu.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN ZİRAAT FAKÜLTESİ...

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN ZİRAAT FAKÜLTESİ KONFERANSLARI KAPSAMINDA DÜZENLENEN “TOPRAKLI VE TOPRAKSIZ SERALARDA MODERN ÜRETİM YÖNTEMLERİ” BAŞLIKLI KONFERANS ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİSİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN ZİRAAT FAKÜLTESİ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.