Düzce Üniversitesi'nde Coğrafi İşaretli Konuralp Pirinciyle Atıksız Mutfak Uygulaması

Düzce Üniversitesi'nde Türk Mutfağı Haftası kapsamında coğrafi işaretli Konuralp pirinciyle sürdürülebilir atıksız mutfak uygulaması gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 22.05.2026 10:34
Güncelleme Tarihi: 22.05.2026 10:38

Düzce Üniversitesi'nde Coğrafi İşaretli Konuralp Pirinciyle Atıksız Mutfak Uygulaması

Düzce Üniversitesi'nde Coğrafi İşaretli Konuralp Pirinciyle Atıksız Mutfak Uygulaması

Etkinlik ve katılımcılar

Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Coğrafi İşaretli Konuralp Pirincinin Türk Mutfağında Kullanımı (atıksız mutfak uygulaması)" başlıklı uygulamalı bir etkinlik düzenledi.

Programa; Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Kara, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kavuncuoğlu, Doç. Dr. Zeynep Mesci, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Öztürk ve Öğr. Gör. Dr. Atıf Akkil katıldı. Ayrıca teknik gezi kapsamında Düzce Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri ve öğrencileri etkinlikte yer aldı.

Uygulama ve eğitim içeriği

Etkinlikte, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. Vedat Kayış yürütücülüğündeki "Mutfaklarda Atık Yönetimi" dersi kapsamında coğrafi işaretli Konuralp pirinci kullanarak Türk mutfağına özgü çeşitli yemek uygulamaları gerçekleştirdi.

Programda atıksız mutfak anlayışı ön plana çıkarıldı; sürdürülebilir gastronomi yaklaşımı doğrultusunda yerel ürünlerin verimli kullanımı, gıda israfının azaltılması ve geleneksel mutfak kültürünün korunmasına yönelik uygulamalara yer verildi.

Değerlendirmeler

Etkinlik süresince öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler incelendi ve coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi açısından taşıdığı önem ile yerel mutfak değerlerinin sürdürülebilirliği üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TARAFINDAN, TÜRK MUTFAĞI...

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TARAFINDAN, TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “COĞRAFİ İŞARETLİ KONURALP PİRİNCİNİN TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI (ATIKSIZ MUTFAK UYGULAMASI)” BAŞLIKLI UYGULAMALI ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TARAFINDAN, TÜRK MUTFAĞI...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.