DOLAR
42,92 -0,18%
EURO
50,58 0,64%
ALTIN
6.231,44 -0,99%
BITCOIN
3.807.153,64 -0,94%

Düzce Üniversitesi'nde 'Balık ve Deniz Ürünleri Uygulaması' workshopu: Geleceğin aşçılarına uygulamalı eğitim

Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen Balık ve Deniz Ürünleri Uygulaması workshopu, öğrencilere hijyen, sürdürülebilir avcılık ve doğru pişirme teknikleri öğretti.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 09:52
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 09:52

Düzce Üniversitesi'nde 'Balık ve Deniz Ürünleri Uygulaması' workshopu: Geleceğin aşçılarına uygulamalı eğitim

Düzce Üniversitesi'nde 'Balık ve Deniz Ürünleri Uygulaması' workshopu gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Mutfak Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen "Balık ve Deniz Ürünleri Uygulaması" workshop etkinliği, Turizm Fakültesi Gastronomi Uygulama Mutfağı'nda gerçekleştirildi. Etkinlik, teorik bilginin uygulama mutfağında pratiğe dönüştürülmesine odaklandı.

Katılımcılar ve organizasyon

Workshopa; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Kara, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Erkan Taşkıran ve Dr. Öğretim Üyesi Arif Güngör, Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Kavuncuoğlu ile Akçakoca Süha Güven Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri katıldı. Etkinlik, bölümden Öğretim Görevlisi Dr. Vedat Kayış rehberliğinde düzenlendi ve Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Ali Çubukcu ile Balık Lokantası Mutfak Şefi Ramazan Songürtekin eğitmen olarak yer aldı.

Eğitim içeriği ve uygulamalar

Uygulamalı eğitim kapsamında eğitmenler, deniz ürünleri mutfağında hijyen, sürdürülebilir avcılık, balık ve deniz ürünlerinin seçimi ve temizliği, doğru pişirme teknikleri ile lezzet dengesi gibi temel konularda katılımcılara kapsamlı bilgi aktardı. Öğrenciler, mutfak uygulama alanında farklı pişirme yöntemlerini deneme, ürün seçimi ve temizleme süreçlerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

Etkinliğin önemi ve sonuçları

Böyle bir workshop, gastronomi öğrencilerinin mesleki yetkinliklerini pekiştirmesinin yanı sıra, sürdürülebilir avcılık ve hijyen gibi sektörün güncel gerekliliklerine dikkat çekmesi bakımından da önem taşıyor. Uygulamalı eğitimin, öğrencilerin profesyonel mutfaklara hazırlık sürecini hızlandırdığı ve iş yaşamına geçişte pratik becerilerini güçlendirdiği vurgulandı. Etkinlik, teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TARAFINDAN MUTFAK...

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TARAFINDAN MUTFAK UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN, "BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ UYGULAMASI" WORKSHOP ETKİNLİĞİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ UYGULAMA MUTFAĞI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TARAFINDAN MUTFAK...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.