Düzce otobüs terminalinde zabıta ve il sağlıktan ortak denetim

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde tütün kullanımı ve evrak denetimi yaparak kurallara uymayanlara idari yaptırım uyguladı.

Yayın Tarihi: 10.04.2026 09:33
Güncelleme Tarihi: 10.04.2026 09:33

Düzce otobüs terminalinde zabıta ve il sağlıktan ortak denetim

Düzce otobüs terminalinde zabıta ve İl Sağlık Müdürlüğü ortak denetimi gerçekleştirdi

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde ortak denetim yaptı. Denetimlerde bilet gişeleri, çay ocağı ve terminalde hizmet veren tüm işletmeler titizlikle incelendi.

Denetimin kapsamı ve uygulamalar

Zabıta Müdürlüğü koordinesinde ve planlama doğrultusunda periyotlarla gerçekleştirilen denetimlere İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Ekipler, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler çerçevesinde özellikle kapalı alanda tütün ürünleri kullanımına yönelik kontroller yaptı. Kapalı alanda tütün ürünü kullanımı tespit edilen işletmelere uyarı yapıldı ve kullanıma rastlanan yerlere idari yaptırım uygulandı.

Ayrıca bilet satış gişeleri başta olmak üzere dükkanlar ve taksi yazıhanesinde evrak incelemesi gerçekleştirildi. Ekipler, terminal içinde geçerli kurallara uyulması konusunda esnafı bilgilendirdi.

Süreklilik ve yaptırım bildirimi

Zabıta ekipleri, benzer denetimlerin düzenli aralıklarla sürdürüleceğini belirtti. Kurallara aykırı durumların tespit edilmesi halinde Kabahatler Kanunu ve ilgili mevzuatlar kapsamında idari yaptırımlar uygulanacağı vurgulandı.

DÜZCE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS...

DÜZCE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNDE ORTAK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TERMİNALDE HİZMET VEREN BİLET GİŞELERİ, ÇAY OCAĞI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İŞLETMELER TİTİZLİKLE DENETLENDİ.

DÜZCE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.