Düzce'nin taekwondo kızları Amasya'dan yükseldi
Amasya'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Taekwondo 1. Etap 3. Grup müsabakalarında Düzce'yi temsil eden kız takımı, grup sıralamasında üçüncü olarak finallere yükseldi. Elde edilen bu dereceyle takım, Karabük'te düzenlenecek ANALİG Finallerinde ilimizi temsil etme hakkı kazandı.
Grup performansı ve takım başarısı:
Düzceli sporcular organizasyonda gösterdikleri düzenli ve etkili performanslarla dikkat çekti. Takım sıralamasında elde edilen üçüncülük, kulüp ve antrenörlerin hazırlık sürecinin olumlu bir yansıması olarak değerlendirildi. Bu başarı, bölge aşamasında rekabetçi kalındığının ve finallerde de iddialı olunacağının işareti sayılıyor.
Bireysel dereceler ve madalyalar:
Müsabakalarda bireysel kategorilerde de önemli sonuçlar geldi. Hazal Çavuş altın madalya kazanarak birincilik kürsüsüne çıktı. Nil Pelin Deniz ve Belinay Aslanhan ikincilik elde etti. Maria Bidanok, Meryem Sert, Belinay Baba, Nisa Ada Özcan ve Narin Ülkü Aslanhan üçüncülük derecesiyle organizasyonu tamamladı. Erkekler kategorisinde mücadele eden Tuğrul Ali Yiğit ise üçüncü olarak Düzce'yi başarıyla temsil etti.
Karabük'te yapılacak finaller öncesi bu sonuçlar, sporcular için moral kaynağı olurken, Düzce adına daha geniş bir başarı beklentisini de beraberinde getiriyor.
AMASYA’DA DÜZENLENEN ANADOLU YILDIZLAR LİGİ (ANALİG) TAEKWONDO 1. ETAP 3. GRUP MÜSABAKALARINDA DÜZCE’Yİ TEMSİL EDEN KIZ TAKIMI, GRUP ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK ANALİG FİNALLERİNE KATILMAYA HAK KAZANDI.