Düzce, Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Düzce'den Lezzetler ve Türk Mutfağı Klasikleri" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Valilik koordinesinde, belediye, üniversite, kamu kurumları, kadın emeği merkezleri ve kooperatiflerin işbirliği ile düzenlenen etkinlik, Erguvan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
Etkinlik, öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle başladı. Ayrıca, 2022 yılında Düzce'den "MasterChef" yarışmasına katılan Yağız Özçelik ve beraberindeki şeflerin aşçılık gösterisi de ilgiyle izlendi.
Düzce'nin coğrafi işaretli yöresel lezzetleri arasında yer alan Düzce köftesi, Konuralp pilavı, Düzce kestane kabağı, fındıklı tahin helvası ve kestane balı gibi ürünlerin yer aldığı toplamda 100'e yakın yemek, kurulan stantlarda sergilendi. Katılımcılar, bu lezzetleri tatma fırsatı buldu.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Türk mutfağının gastronomi alanındaki önemine vurgu yaparak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Mutfağımıza sahip çıkmak, gastronomide lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için güzel organizasyonlar düzenliyoruz," dedi. Vali Aslan'ın konuşmasının ardından üzerinde "Türk Mutfağı Haftası" yazan pasta kesildi.
Düzce'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Düzce'den Lezzetler ve Türk Mutfağı Klasikleri" etkinliği düzenlendi.
Düzce'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Düzce'den Lezzetler ve Türk Mutfağı Klasikleri" etkinliği düzenlendi.