Düzce'de Bir Sahipsiz Köpek Öldürüldü
Düzce Valiliği, yayakbaşı köyündeki bir gölet kenarında sahipsiz bir köpeğin av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik, olayla ilgili olarak adli işlem başlatıldığını duyurdu.
Olayın Ayrıntıları
Açıklamaya göre, olay dün akşam 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar ile açığa çıktı. İlgili makamlar hemen inceleme başlatarak, olay yerinde araştırmalar yaptı.
Şüpheli İfadesi
Kolluk güçleri tarafından yapılan araştırmada, şüphelinin ifadesi alındı. Kendisi, sahipsiz köpeği büyükbaş hayvanlarına zarar verdiği için vurduğunu söyledi.
Adli İşlemler Başlatıldı
Olayda kullanılan av tüfeği güvence altına alınırken, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatına uygun olarak adli işlemler başlatıldı. Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü de konuyla ilgili idari inceleme başlattı.
Bu olay, hayvan hakları ve korunması konularında toplumda büyük bir hassasiyeti beraberinde getirirken, yetkililer mesele hakkında gerekli adımları atmaya ve hukuk sürecini takip etmeye devam edecekler.