Düzce'de fındık rekolte tahmin çalışmaları değerlendirildi
Düzce'de 2026 yılı fındık rekolte tahmin çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen saha incelemelerinin sonuçları, Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu toplantısında değerlendirildi.
Toplantı katılımcıları
Toplantıya Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun başkanlık etti. Çalışmaya ilgili kamu kurumları, üniversite, Toprak Mahsulleri Ofisi, Fiskobirlik, ticaret borsası, ticaret ve sanayi odası, ihracatçı birlikleri ve ziraat odası temsilcileri katıldı.
Saha çalışması ve izlenen yöntem
Düzce il genelinde belirlenen örnek fındık bahçelerinde komisyon üyeleri ve teknik personel tarafından yürütülen çalışmalarda; çotanak sayımları, çotanaktaki sağlam tane sayısı ile bahçelerdeki ortalama ocak ve dal sayıları dikkate alınarak değerlendirmeler yapıldı.
Değerlendirme ve sonraki adımlar
Toplantıda saha çalışmalarından elde edilen veriler komisyon üyelerince incelenerek 2026 yılı fındık üretim sezonuna ilişkin genel değerlendirmelerde bulunuldu. Düzce'nin 2026 yılı tahmini fındık rekoltesi, ülke genelindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanacak.
DÜZCE’DE 2026 YILI FINDIK REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SAHA İNCELEMELERİNİN SONUÇLARI, FINDIK REKOLTE TAHMİN KOMİSYONU TOPLANTISINDA DEĞERLENDİRİLDİ.