DOLAR
42,55 0%
EURO
49,6 0%
ALTIN
5.759,75 0%
BITCOIN
3.907.807,15 0%

Düzce'de 43 bin 563 fidan toprakla buluştu

Düzce'nin Yeşilyayla'sında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 43 bin 563 fidan dikildi; çeşitli türler ekildi ve fidanlar ücretsiz dağıtıldı.

Yayın Tarihi: 11.11.2025 17:16
Güncelleme Tarihi: 11.11.2025 17:21

Düzce'de 43 bin 563 fidan toprakla buluştu

Düzce'de 43 bin 563 fidan toprakla buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Düzce'nin Gümüşova ilçesi Yeşilyayla mevkiinde 43 bin 563 fidan toprakla buluştu. Etkinlik, aynı anda 81 ilde düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen programın parçası olarak yoğun katılımla yapıldı.

Etkinlik detayları

Program, 26 Temmuz 2025 tarihinde orman yangını yaşanan Yeşilyayla Köyü'ndeki alanda gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen dikimlerde sedir, servi, defne ve karayemiş fidanları dikildi; kestane, kocayemiş, kuşburnu ve biberiye fidanları ise vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Katılımcılar ve açıklamalar

Etkinliğe Vali Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, ilgili kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Milletvekili Öztürk: "Bugün dikilen her fidan, yarının gölgesidir" diyen Milletvekili Öztürk, "11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nde fidanlarımızı toprakla buluşturduk, geleceğe nefes, toprağa umut aşıladık. Yangınlarda zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşertmek için bir yılda Türkiye genelinde 550 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturmuş olacağız. Yeşil Vatan Seferberliği kapsamında Düzce’mizde 43 bin 563 fidan sahiplenildi ve bugün toprakla buluştu. Gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum"

Rektör Sözbir: "Gümüşova İlçesi Yeşilyayla Köyü Mevkii’nde gerçekleştirilen etkinlikte, geleceğe nefes, toprağa umut olacak fidanlarımızı diktik"

İl Başkanı Şengüloğlu: "Şahidimiz toprak, imzamız fidan. Bugün, geleceğe nefes olmak için Düzce’mizin bereketli topraklarında fidanlarımızı toprakla buluşturduk. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle, Yeşil Vatan Seferberliği kapsamında Düzce genelinde 43.563 fidan, geleceğe umut oldu. Yangınlarda zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşertmek için Türkiye genelinde 550 milyon fidan ve tohum toprakla buluşacak. Her bir fidan, çocuklarımızın nefesi, ülkemizin umudu olacak. Doğaya sahip çıkan, Yeşil Vatan için emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum"

Gençlerin katılımı

Etkinlikte çocuklar da fidan dikerek geleceğe yönelik bir farkındalık oluşturdu ve unutulmaz bir gün yaşadı.

DÜZCE’DE11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE YEŞİL VATAN’IN YENİ FERTLERİ TOPRAKLA BULUŞTU....

DÜZCE’DE11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE YEŞİL VATAN’IN YENİ FERTLERİ TOPRAKLA BULUŞTU. GÜMÜŞOVA İLÇESİ YEŞİLYAYLA MEVKİİNDE YANAN ORMANLIK ALANDA FİDANLAR TOPRAĞA EKİLDİ.

DÜZCE’DE11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE YEŞİL VATAN’IN YENİ FERTLERİ TOPRAKLA BULUŞTU....

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.