Düzce'de 211 yaban hayvanına müdahale: 130'u doğaya bırakıldı
2025 boyunca yürütülen müdahale ve rehabilitasyon çalışmaları
Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, 2025 yılı içinde yaralı ve yardıma muhtaç yaban hayvanlarına yönelik yoğun bir çalışma yürüttü. İl genelinde sürdürülen müdahaleler kapsamında toplam 211 yaban hayvanına ulaşılmıştır.
Veteriner hekimler ve uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen tedavilerin ardından 130 yaban hayvanı başarılı bir rehabilitasyon süreci sonrasında yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Tedavisi devam eden veya doğal yaşama dönemeyecek durumda olan hayvanlar ise koruma altına alındı.
Yetkililerin çağrısı
Yetkililer, yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, vatandaşlardan yaralı veya yardıma muhtaç yaban hayvanları görüldüğünde Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verilmesini istedi.
DÜZCE DOĞA KORUMA VE MİLLÎ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ, 2025 YILI BOYUNCA YARALI VE YARDIMA MUHTAÇ YABAN HAYVANLARI İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ. İL GENELİNDE SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA TOPLAM 211 YABAN HAYVANINA MÜDAHALE EDİLDİ.