Düzce Bilim Merkezi 5 ayda 16 bin 900 öğrenci ağırladı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle kazandırılan Düzce Bilim Merkezi, 2026 yılının ilk 5 aylık döneminde yoğun bir program takvimiyle faaliyet gösterdi. Merkez, sergi, atölye ve dış etkinliklerle hem Düzceli öğrencilere hem de Batı Karadeniz bölgesinden gelen ziyaretçilere hizmet sundu.
Merkez özellikleri
Batı Karadeniz Bölgesinin tek bilim merkezi olan tesis, 52 düzenekli sergi alanı ve 6 farklı atölye sınıfı ile eğitim ve deneyim odaklı içerikler sağladı. Yapılan atölye ve sergi düzenlemeleri, bilimsel merakı arttırmayı hedefledi.
Katılım ve etkinlik verileri
Merkezi ziyaret eden okul sayısı 169 olurken, merkezde gerçekleştirilen 546 atölye etkinliğinden toplam 16 bin 900 öğrenci yararlandı.
Bilimi daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla merkez dışında düzenlenen atölye faaliyetlerine ise 4 bin 308 öğrenci katılım sağladı.
Merkez, 2026'nın ilk beş ayında düzenlenen atölye çalışmaları, söyleşiler ve etkinliklerle bölgedeki bilim eğitimine katkı sunmayı sürdürdü.
DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ’NÜN GİRİŞİMLERİYLE İLE KAZANDIRILAN BİLİM MERKEZİ, 52 DÜZENEKLİ SERGİ ALANI, 6 FARKLI ATÖLYE SINIFI İLE 2026 YILININ İLK 5 AYLIK DÖNEMİNDE 16 BİN 900 ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI.