Düzce Belediyesi, BELMEK kursiyerlerine teorik ve uygulamalı yangın eğitimi verdi

Düzce Belediyesi tarafından BELMEK kursiyerlerine uzman ekiplerce verilen teorik ve uygulamalı yangın eğitimiyle farkındalık ve bilinçli müdahale becerileri güçlendirildi.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 12:34
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 12:34

Düzce Belediyesi, BELMEK kursiyerlerine teorik ve uygulamalı yangın eğitimi verdi

Düzce Belediyesi'nden BELMEK kursiyerlerine yangın eğitimi

DÜZCE (İHA) – Düzce Belediyesi tarafından BELMEK kursiyerlerine yönelik teorik ve uygulamalı yangın eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim, alanında uzman ekipler tarafından verildi ve katılımcıların olası yangınlarda bilinçli ve kontrollü müdahale edebilmesi hedeflendi.

Eğitimin içeriği

Eğitimin teorik bölümünde kursiyerlere yangın türleri, yangın anında yapılması gereken doğru davranışlar ve yangın söndürme tüplerinin güvenli ve etkin kullanımı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Eğitmenler, panik anında doğru müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uygulamalı bölümde ise katılımcılar öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı buldu; yangın söndürme tüplerini kontrollü ortamlarda kullanarak acil bir durumda nasıl hareket edeceklerini deneyimlediler. Bu uygulama odaklı yaklaşım, teorik bilginin davranışa dönüşmesini amaçladı.

Amaç ve beklenen etkiler

Eğitimin temel amacı, kursiyerlerin yangınlara karşı farkındalığını artırmak, onlara bilinçli müdahale yeteneği kazandırmak ve can ile mal güvenliğinin korunmasını sağlamaktır. Ayrıca programın, toplum genelinde afet ve acil durumlara karşı hazırlık kültürüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Uzmanlar tarafından verilen bu tür eğitimlerin düzenli olarak tekrarlanmasının, herhangi bir acil durumda panik yönetimi ve doğru müdahale açısından kritik öneme sahip olduğu değerlendiriliyor.

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN, BELMEK KURSİYERLERİNE YÖNELİK TEORİK VE UYGULAMALI YANGIN EĞİTİMİ...

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN, BELMEK KURSİYERLERİNE YÖNELİK TEORİK VE UYGULAMALI YANGIN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. OLASI YANGINLARA KARŞI BİLİNÇ VE HAZIRLIK DÜZEYİNİ ARTIRMAYI AMAÇLAYAN EĞİTİM, ALANINDA UZMAN EKİPLER TARAFINDAN VERİLDİ.

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN, BELMEK KURSİYERLERİNE YÖNELİK TEORİK VE UYGULAMALI YANGIN EĞİTİMİ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.