DOLAR
42,71 -0,06%
EURO
50,24 -0,21%
ALTIN
5.951,63 0,15%
BITCOIN
3.692.835,18 -0,44%

Dünya Supersport'ta Adrian Huertas Şampiyonluğunu İlan Etti

Dünya Supersport Şampiyonası'nda Adrian Huertas, 426 puanla şampiyon oldu. Türk motosikletçiler Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu da mücadele etti.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 18:57
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 18:57

Dünya Supersport'ta Adrian Huertas Şampiyonluğunu İlan Etti

Dünya Supersport Şampiyonası'nda Yeni Şampiyon

Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanyol motosikletçi Adrian Huertas, 426 puanla genel klasmanda şampiyonluğunu ilan etti.

İspanya Etabının İlk Yarışı

Şampiyonanın 12. ve son ayağının ilk yarışı, İspanya'nın Circuito de Jerez Pisti'nde gerçekleştirildi. Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü'nün de yer aldığı mücadelede, Huertas üçüncü olarak başladı.

Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu'nun Mücadelesi

Can Öncü, Kawasaki Puccetti takımıyla 17 turluk yarışta 3. turda kaza yaptıktan sonra yarışa devam etti fakat yarışı 23. sırada tamamladı.

Diğer yandan, genç yetenek Bahattin Sofuoğlu, Yamaha Tayland ile yarışın 4. turunda kaza geçirip mücadeleyi bitiremedi. Genel klasmandaki sıralamaları ise Can Öncü 92 puanla 13. sırada, Bahattin Sofuoğlu ise 96 puanla 12. sırada yer aldı.

Yarışın Sonuçları ve Genel Klasman

Dünya Supersport Şampiyonası'nın İspanya etabında ilk yarışı; Stefano Manzi birinci, Yari Montella ikinci ve Adrian Huertas üçüncü olarak tamamladı. Genel klasmanda Huertas, 426 puanla birinci, Manzi 390 puanla ikinci ve Montella 374 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

İkinci Ana Yarış

Bu heyecan dolu şampiyonanın ikinci ana yarışı, Circuito de Jerez Pisti'nde yarın saat 16:30'da başlayacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı