Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dünya Sağlık Örgütü uyardı! Yeni pandemi geliyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa’da yüksek salgın riskine karşı hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 13:59

Dünya Sağlık Örgütü uyardı! Yeni pandemi geliyor

Birleşmiş Milletler’in (BM) pandemiye hazırlıktan sorumlu Dr. Maria Van Kerkhov, Covid-19 son pandemi değil! Kerkhov’a göre gelecekte bilinmeyen bir tehdit, daha önce görülmemiş şekilde insanlara saldırabilir. 

Avrupa’ya uyarıda bulunan DSÖ, yüksek bir grip salgını yaşanabileceğini kaydederek hazırlıklı olunması gerektiğini aktardı. Birleşmiş Milletler’in (BM) pandemiye hazırlıktan sorumlu direktör vekili Dr. Maria Van Kerkhove Avrupa’nın kesinlikle grip tehdidi ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Covid-19’un son pandemi olmayacağını vurgulayan Kerhove, kuş gribi ile birlikte bir gri virüsü pandemisi yaşanabileceğini kaydetti. Hazırlıklı olunması gerektiğini kaydeden Kerkhove, bir arbovirüs pandemisinin görülüp görülmeyeceği üzerinde durduklarını belirtti. 

Su salgını gelebilir! 

Öte yandan Kerkhove, sivrisinek ya da kene gibi enfekte böcek ısırıkları nedeniyle artropod virüslerin insanlara bulabileceğini söyleyerek uyarıda bulundu. Alışılmışın dışında düşünülmesi gerektiğini kaydeden Kerkhove, yeni pandeminin su kaynaklı olabileceğini söyledi. Su üzerinden yayılabilecek bir salgın riski olduğunu ifade eden uzman isim, pandemilerin yaşam boyunca karşılaşılacak salgınların bir parçası olduğunu ekledi.