Dünya Gelecek Enerji Zirvesi Abu Dabi'de Başladı

Dünya Gelecek Enerji Zirvesi, Abu Dabi'de 30 binin üzerinde katılımcıyla yenilenebilir enerji ve yapay zeka konularında önemli gelişmeleri tartışmak üzere başladı.

Yayın Tarihi: 14.01.2025 19:24
Güncelleme Tarihi: 14.01.2025 19:24

Dünya Gelecek Enerji Zirvesi Abu Dabi'de Başladı

Dünya Gelecek Enerji Zirvesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de, katılımcıların küresel enerji karışımında en modern yenilikçi ürünleri sunacağı şekilde başladı. BAE'nin önde gelen yenilenebilir enerji şirketlerinden Masdar, zirvenin 16 Ocak'a kadar süreceğini duyurdu ve ziyaretçi kayıtlarında geçen yıla göre %25 artış yaşandığını belirtti.

Bu yıl zirve, dünya genelinden 30 binden fazla katılımcıyı bir araya getiriyor. Katılımcılar arasında hükümet yetkilileri, sektör liderleri ve sürdürülebilirlik öncüleri yer alıyor.

Açılış konuşmasını BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı Sultan el-Cabir'ın gerçekleştirdiği zirvede, Cabir, ülkesinin Barakah Nükleer Santrali'nin dört reaktörünün devreye girmesiyle nükleer enerji alanında yeni bir aşamaya geçtiğini ifade etti.

Zirve, yenilenebilir enerji, yeşil hidrojen, yapay zeka, iklim teknolojisi, döngüsel ekonomi prensipleri, yeşil finansman ve sürdürülebilir şehirler gibi alanlarda en son gelişmeleri sergileyen bir platform oluşturuyor. Bu yıl, zirvenin odak noktası yapay zekanın sağladığı olanaklar olarak belirlendi. Planlanan oturumlarda, yapay zekanın enerji sektöründeki verimliliği artırmak, tedarik güvenliğini sağlamak ve emisyonları düşürmek konusundaki potansiyeli de ele alınacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı