DOLAR
42,59 -0,04%
EURO
49,68 -0,24%
ALTIN
5.760,98 0,05%
BITCOIN
3.945.698,49 0,44%

Dünya Bankası'ndan Nijerya'ya 300 Milyon Dolar Yardım Projesi

Dünya Bankası, Nijerya'nın kuzeyindeki yerinden edilmiş kişilere yönelik 300 milyon dolarlık insani yardım projesini duyurdu.

Yayın Tarihi: 12.08.2025 14:43
Güncelleme Tarihi: 12.08.2025 14:43

Dünya Bankası'ndan Nijerya'ya 300 Milyon Dolar Yardım Projesi

Dünya Bankası, Nijerya'nın kuzeyinde silahlı grupların ve teröristlerin saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş kişilere (IDP) destek sağlamak amacıyla 300 milyon dolarlık finansman açıklamıştır.

Yapılan yazılı açıklamada, bu finansmanın "Ülke İçinde Yerinden Edilmiş Kişiler ve Ev Sahibi Topluluklar için Çözümler Projesi" kapsamında sağlandığı belirtilmiştir. Proje, yerinden edilmiş kişiler ile onları misafir eden toplulukların hizmetlere ve ekonomik fırsatlara erişimini artırmayı hedeflemektedir.

Açıklamada, Nijerya'nın kuzeyindeki çatışmalar ve güvenlik sorunları nedeniyle 3,5 milyondan fazla kişinin yerinden edildiği, bu durumun altyapıyı zorlayarak sınırlı kaynaklar için yarışmayı artırdığı vurgulanmıştır.

Nijerya Ülke Direktörü Mathew Verghis, bu girişimi desteklemekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Proje, Nijerya'nın uzun süreli yerinden edilme sorununu sürdürülebilir bir şekilde ele almasına büyük katkı sağlayacak.” demiştir. Verghis, projenin 1,3 milyonu yerinden edilmiş kişi olmak üzere toplamda 7,4 milyon kişiye fayda sağlamasının beklendiğini de sözlerine eklemiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı