Dr. Akwasi Opong Fosu Ankara'da: SANKON ile Gana-Türkiye Ekonomik İşbirliği

Gana Yatırım Ajansı Başkanı Dr. Akwasi Opong Fosu ve heyeti, SANKON organizasyonuyla Ankara'da Türk firmalarını Gana'ya yatırım yapmaya davet etti.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 21:32
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 21:35

Dr. Akwasi Opong Fosu Ankara'da: SANKON ile Gana-Türkiye Ekonomik İşbirliği

Dr. Akwasi Opong Fosu Ankara'da: SANKON ile Gana-Türkiye Ekonomik İşbirliği

Gana Cumhuriyeti’nin eski Ekonomi Bakanı ve Gana Cumhuriyeti Yatırım Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akwasi Opong Fosu ve heyeti, Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu SANKON kuruluşunun organizasyonuyla Ankara’yı ziyaret etti. Ziyaretin amacı, Türkiye ile Gana Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlamaktı.

Ziyaretin ilk durağı: SANKON Genel Merkezi

Dr. Akwasi Opong Fosu ve heyeti ilk olarak SANKON Genel Merkezini ziyaret etti. Dr. Fosu, burada yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti ile Gana Cumhuriyeti arasında Ekonomik ve Ticari olarak güçlü işbirliğimiz var” ifadelerini kullandı.

SANKON Genel Merkezindeki görüşmede Dr. Fosu, çok sayıda şirket temsilcisine Gana Cumhuriyeti yatırım projeleri hakkında bilgi verdi ve Türk şirketlerini Gana Cumhuriyeti’nde yatırım ve ticaret yapmaya davet etti. Fosu, SANKON’un iki ülke ilişkilerine önemli katkı sunduğunu belirterek “Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile SANKON kuruluşu arasında 15 yıldır var olan güçlü işbirliğimiz bundan sonraki yıllarda kararlılıkla devam edecektir” dedi.

SANKON’dan işbirliği vurgusu ve Türk firmalarının hazır oluşu

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ise Dr. Akwasi Opong Fosu’ya ziyareti için teşekkür etti ve “Türkiye Cumhuriyeti ile Gana Cumhuriyeti arasında Ekonomik Ticari ithalat ve ihracat ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cevahiroğlu, iki ülke ilişkilerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde en üst seviyelere yükseldiğini ifade ederek, Gana’yı Türkiye’nin Afrika’daki güçlü stratejik ortaklarından biri olarak nitelendirdi. Ayrıca, Türk şirketlerinin Gana’daki inşaat, altyapı, enerji, teknoloji, sağlık ve madencilik projelerinde görev almaya hazır olduğunu belirtti ve kamu-özel ortaklığı ile hayata geçirilebilecek projelerde Türk ve Avrupa şirketlerinin işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

Toplantıya Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği diplomatları, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu’nun yardımcıları ve danışmanları da katıldı.

GANA CUMHURİYETİ'NİN ESKİ EKONOMİ BAKANI VE MEVCUT HÜKÜMETTEKİ GANA CUMHURİYETİ YATIRIM AJANSI...

GANA CUMHURİYETİ'NİN ESKİ EKONOMİ BAKANI VE MEVCUT HÜKÜMETTEKİ GANA CUMHURİYETİ YATIRIM AJANSI YÖNETİM KURULU BAŞKANI DR. AKWASİ OPONG FOSU VE HEYETİ, SANAYİ VE TİCARET KONFEDERASYONU SANKON KURULUŞUNUN ORGANİZASYONUYLA TÜRKİYE İLE GANA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLERE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA ANKARA'YA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

GANA CUMHURİYETİ'NİN ESKİ EKONOMİ BAKANI VE MEVCUT HÜKÜMETTEKİ GANA CUMHURİYETİ YATIRIM AJANSI...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.