Dört ilde eş zamanlı operasyon: Tekirdağ merkezli suç örgütüne 8 tutuklama

Tekirdağ merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 16 ayrı eyleme bağlantılı organize suç yapılanmasına yönelik soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı, 14 kişiye adli kontrol uygulandı.

Yayın Tarihi: 20.09.2026 12:18
Güncelleme Tarihi: 20.09.2026 12:23

Dört ilde eş zamanlı operasyon: Tekirdağ merkezli suç örgütüne 8 tutuklama

Tekirdağ merkezli organize suç operasyonu

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından organize suç yapılanmasına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun hedefi, iş yeri ve ikamet kurşunlama olaylarıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen şebekeydi.

Operasyonun kapsamı:

Eş zamanlı düzenlenen baskınlar Tekirdağ, İstanbul, Ankara ve Bursa illerinde yapıldı. Operasyon sırasında, soruşturma kapsamında şüphelilerin 16 ayrı suç eylemiyle bağlantısının tespit edildiği bildirildi. Aramalarda, suç unsuru niteliği taşıyan çeşitli materyaller ele geçirildi ve çok sayıda kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Adli süreç ve güvenlik çalışmaları:

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 8 kişi farklı bir suçtan tutuklu olduğu bilgisiyle adliyeye sevk edildi ve nöbetçi mahkeme kararlarıyla tutuklandı. Diğer 14 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldıkları kaydedildi. Emniyet yetkilileri, Tekirdağ genelinde suçun önlenmesi ve suç unsurlarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Soruşturma ve adli süreçlerin ilerlemesiyle birlikte, soruşturmayı yürüten birimler elde edilen deliller ışığında ek incelemeler yapmaya devam ediyor.

TEKİRDAĞ’DA İŞ YERİ VE İKAMET KURŞUNLAMA OLAYLARIYLA BAĞLANTILI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN ORGANİZE...

TEKİRDAĞ’DA İŞ YERİ VE İKAMET KURŞUNLAMA OLAYLARIYLA BAĞLANTILI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN ORGANİZE SUÇ YAPILANMASINA YÖNELİK TEKİRDAĞ MERKEZLİ 4 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 14 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.