Donut Yapımı
Donut, hem lezzetli hem de kolay yapılabilen bir tatlıdır. İşte donut yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar.
Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık süt (sıcak olmamalı)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2,5-3 su bardağı un (azar azar ekleyin)
Üzeri için;
- 80 gram (1 paket) erimiş çikolata
- Renkli pasta süsleri, beyaz çikolata, Hindistan cevizi vb.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Sıcak değil, ılık olmalı.
- Sütün içine maya ve şekeri ilave edin. Karıştırın ve üzerini bir kapakla örtün. 5-6 dakika mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
- Bir karıştırma kabına sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerini temiz bir bezle örtün ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Hamurlar yarım saat kadar mayalandıktan sonra, ortalarını bir çay bardağı ya da başka bir yuvarlak aletle delin.
- Bir tavaya bolca sıvı yağ koyun ve kızdırın. Hamurları yağda altın rengi olana kadar kızartın. Ortalarını çıkardığınız yuvarlak hamurları da kızartabilirsiniz.
- Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını süzün.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Donutları çikolataya batırın ve üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun!